National

Antonescu: Daca ma retrag din fruntea PNL nu inseamna ca ma retrag si din cursa prezidentiala

Publicat: 08 apr. 2014
1

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, la Gandul Live, ca in situatia in care se va retrage din fruntea partidului, urmare a unui scor la europarlamentare sub 20%, acest lucru nu va insemna in mod imediat retragerea sa si din cursa pentru prezidentiale.

Antonescu a fost intrebat daca retragerea din fruntea PNL in cazul partidul obtine sub 20% la alegerile europarlamentare inseamna si retragerea din cursa prezidentiala.

Citeste si Antonescu: Stroe l-a intrecut in planul nesimtirii pe Tariceanu

„Nu, asta este altceva. Nu stiu, atunci evident ca in functie de rezultatul europarlamentarelor si de semnificatia acestor rezultate pentru reconfigurarea raportului de forte se pot face calcule, se pot face planuri, se pot continua planuri sau se poate pune capat unor planuri, dar nu are o legatura imediata”, a replicat liderul PNL la Gandul Live.

De asemenea, Antonescu a fost intrebat daca este o posibila o rocada intre el si Klaus Iohannis. „Asta este exclus (…) din simplul motiv ca nici eu, nici Iohannis, nu suntem de lemn sau de plastic, in fine, din ce sunt piesele de sah. Rocada… aia stau acolo, turnul, regele, stau. Pe ei ii pui. Iohannis a spus-o limpede, nu doreste sa candideze pentru Presedintia Romaniei. Eu nu sunt tentat de aceasta posibilitate, cu toate ca este una din pozitiile politice cu posibilitatile cele mai mari de creatie, aia de prim-ministru”, a mai spus presedintele PNL.

Citeste si Antonescu: PSD si UDMR au respins intabularea gratuita a terenurilor, care a fost

Pe de alta parte, Antonescu a mentionat ca o retragere din functia de presedinte al PNL nu inseamna si retragerea din politica.

„E un lucru asa de simplu, da, vorbim nu de retragerea din politica, ci de demisia din functia de presedinte in raport cu un rezultat, ca cineva la un moment dat trebuie sa asume o raspundere intr-un moment atat de… nu am facut-o la alte alegeri, nu au facut-o nici altii. Pentru noi insa e atat de important acest moment incat asta am vrut sa subliniez”, a afirmat presedintele PNL.

Citeste si Antonescu: Pregatim motiunea de cenzura, se vor gasi patru semnaturi suplimentare pentru a

El a mentionat ca ar fi „putin probabil” sa candideze din nou la sefia PNL in cazul unui congres dupa alegerile europarlamentare determinat de demisia sa de la conducerea partidului.
Adauga un comentariu