Local

Ansamblul Palas, finalizat in procent de 95% – FOTO

Publicat: 11 apr. 2012

@ Cea mai mare investitie privata din zona de nord-est a tarii in ultimele decenii, ansamblul urbanistic Palas din Iasi, a ajuns aproape de deschidere, fiind finalizata in proportie de 95% @ Data deschiderii complexului multifunctional Palas este 31 mai 2012, evenimentul urmand sa se desfasoare pe durata a patru zile @ Iulius Group a investit in Palas Iasi peste 260 milioane de euro @ Peste 1,6 milioane de euro au revenit bugetului municipiului Iasi prin taxele, avizele si autorizatiile de constructie

Fara indoiala, lucrarile de la Palas au reprezentat o adevarata mana cereasca pentru numerosi intreprinzatori locali, care in perioada economica dificila au avut sansa sa isi desfasoare activitatea si sa isi mentina angajatii, iar alte companii au reusit chiar sa se dezvolte. Printre firmele care au lucrat in subantrepriza in amplul santier din centrul orasului s-au aflat si unele pentru care Palas a reprezentat principala sursa de venituri. In total, din cele aproape 2.000 de societati comerciale implicate in edificarea ansamblului, 1.100 provin de pe piata locala. Pe intreaga durata a santierului, peste 3.000 locuri de munca au fost asigurate de Palas. Deoarece lucrarile au fost de anvergura si mare complexitate, in ansamblul urbanistic au lucrat specialisti romani, dar si din tari precum Germania (care au asigurat intregul management al santierului), Italia (peisagisti, designeri in amenajare), China (structuristi, betonisti, fierari), Sri Lanka (pietrari, mozaicari) etc. De la demararea lucrarilor la Palas, in 2007, si pana la inceputul lunii martie au fost investite peste 205 milioane de euro, din totalul estimat care va depasi 260 milioane de euro. In aceasta perioada si bugetul orasului a beneficiat de sume consistente, peste 1,6 milioane de euro fiind virate in contul taxelor, avizelor si autorizatiilor.

Palas – polul companiilor care ofera solutii IT pentru mari corporatii mondiale

Peste 700 de specialisti lucreaza in prezent in cladirile de birouri clasa A de la Palas Iasi, componenta a ansamblului urbanistic denumita United Business Center si data in folosinta in toamna lui 2010. Mai bine de jumatate dintre acestia sunt angajati ai companiilor care dezvolta software sau ofera solutii la cele mai ridicate standarde in industria IT. Firmele de la Palas, centre de dezvoltare ale prestigioaselor corporatii din domeniul informaticii, detin un portofoliu impresionant de clienti din tara si din intreaga lume. Palas a devenit un important pol IT pe harta din regiunea estica a tarii si sud-estica a Europei.

Totodata, din punct de vedere comercial, ansamblul Palas a atras majoritatea retailerilor internationali prezenti in Capitala, precum si unii care intra in premiera in Romania. La randul lor, partenerii Palas creeaza locuri de munca iesenilor, astfel ca, dupa deschiderea din 31 mai 2012, aici vor lucra peste 4.000 de persoane. Noile locuri de munca vor majora bugetul de stat prin contributiile salariatilor si ale angajatorilor cu circa 8,5 milioane de euro anual. Si dupa inaugurare, Palas va continua sa vireze in contul autoritatilor sume semnificative, estimarile aratand ca, in 20 de ani, aproximativ 40 milioane de euro vor fi platite drept impozite pe cladiri si terenuri.

Peste 80% dintre ieseni au o parere buna si foarte buna despre Palas

Perceptia iesenilor despre ansamblul urbanistic Palas este una pozitiva, peste 86% din acestia fiind convinsi ca investitia va avea un impact pozitiv asupra economiei orasului. In luna august 2011, Institutul Roman  de Evaluare si Strategie a intocmit un sondaj pe un esantion reprezentativ de 1.188 de persoane din Iasi. Rezultatele acestuia reflecta parerea foarte buna pe care o au iesenii despre cum va fi schimbat orasul de proiectul Palas. In jur de 81% dintre respondenti au declarat ca vad ansamblul ca un proiect necesar Iasului, in timp ce 80% dintre ieseni au o parere buna si foarte buna despre Palas. Complexul multifunctional din centrul orasului reprezinta si o excelenta oportunitate de angajare, peste 63% dintre participantii la sondaj declarand ca ar dori sa lucreze la Palas.
Comentarii
  • Care strand? Care parc? care teatru de vara? Toate erau in paragina, gropi de gunoi, mizerie etc…. Spuneti multumesc ca s-a scos cocina din centrul orasului!

  • Proiect aproape finalizat????? Nu dormim toti cand trecem pe acolo… Trageti tare acum doar pentru a arata ca a-ti facut ceva in orasul asta. Hotilor!!!!

  • Iuliane… TATA! Esti la furat! In loc de mizeria care era in spatele Palatului acum s-a facut ceva. Orasul nu se putea dezvolta cu mizeria de strand care era acolo… ori poate esti nostalgic??? Iar tu Diana… tine cont ca e o investitie privata si nu e cu banii din bugetul Iasului astfel incat ceea ce insinuezi tu ca ar fi o chestie electorala… Cu oameni ca voi nu se pot schimba lucrurile. Nici mie nu-mi place Nichita pe care il cataloghez a fi un mare Hot si bandit.

  • In comparatie cu ce era inainte pe acel loc,e OK,dar nu mai umflati cu atata reclama aceasta investitie de 2 lei,ca de fapt sunt vreo 3 cladiri mai mari si un asa zis parc,cu 2* de copacei…mare fsss..nu cred ca a costat mai mult de ** milioane

  • Nu mai bine ramanea terenul domeniu public si facea Primaria cu bani EUropeni gratis un parc adevarat acolo, ca si asa se ingesuie tot orasul in Copou cand vor sa iasa la plimbare?? Iar Dascalu putea sa-si faca proiectul in zona industriala dupa ce elibera locul unei foste fabrici inchise??? Eu zic ca un parc adevarat se potrivea mai bine langa Palat! Spatiul ala verde care cica l-a facut Dascalu l-a Palas garantez ca va fi injumatatit (cel putin) in cinci ani pentru ca sigur vor construi altceva din care sa iasa bani. Asata cu gradina e asa pentru inceput ca sa taca lumea!

  • adevarat este o lucrare de referinta pt Iasi,..dar cit de legala este ???? vor spune specialisti in drept.Problema este ca Nichita se va lauda cu ,,marea sa lucrare,facuta pt ieseni” si mai ales in campania electorala.Oare citi bani a dat Dascalu pt campania lui Nichi ????

  • 2ron/ora va fi parcarea la Palas! sa vedem cat castiga primaria din asta…macar atat putea sa faca nichita…banii din parcari sa revina primariei

  • Sint curios citi dintre timpitii care pling de mila Palatului au intrat vreodata acolo ca sa viziteze un muzeu sau ca sa imprumute carti de la biblioteca. Arata foarte bine Palasul, abia astept sa sedeschida.

  • FRAIERILOR,INAFARA DE MARILE AFACERI CARE LE-A FACUT NICHITA,SI A MARIRII AVERII SALE,RESTUL NU ESTE NIMIC DECIT UN PIC DE CURATENIE IN SPATELE PALATULUI,CA REST TOT MAFIA LOR ,CORUPTII LOR AU BENEFICII DE LA ACEST ” PALAS”.NOI CEI DE RIND O SA FIM FURATI IN CONTINUARE DE INSTITUTIILE LUI NICHITA,TOT MARE VA FI INTRETINEREA LA ANUL,DECI SUNT FACUTE TOATE TOT PENTRU EI ,CORUPTII,SI TOT AFACERI MURDARE SE VOR FACE IN ACESTE BIROURI „PALAS”,IL DESCHIDE IN 3* MAI ,SA VINA NICHITA SA SE LAUDE CE A FACUT UN MARE SECURIST SI SA FIE ALES DIN NOU PRIMAR AL IASULUI. FRAIERII MAI SUNTEM

  • A luat Nikita palatul la el acasa? Foarte bine ca a facut ceva. Initial eram mai rezervat, acum dupa ce am vazut ce a iesit ii dau nota 9,5 (noua virgula cinci). Era putin loc si de mai bine, dar pe total ce a iesit e bine. Bravo lui ca a insistat cind toti il atacau. Abia astept sa vad gradina care scoate in evidenta si latura sudica a palatului si daca acum trei-patru ani cineva mi-ar fi spus ca asta va fi unul din motivele pentru care il voi vota pe Nikita il luam la fuga. Bravo lui ca a avut singe in instalatie si nu s-a lasat!

Adauga un comentariu