Actualitate

Anomaliile care ii revolta si ii lasa fara bani pe ieseni

Publicat: 13 ian. 2014
1

@ Iesenii care s-au debransat de la sistemul centralizat si folosesc sisteme alternative au ajuns sa plateasca catre Dalkia Termo Iasi facturi mai mari decat clientii companiei de termoficare @ Astfel de anomalii se intalnesc tot mai des in randul celor care locuiesc la bloc@ Facturile au devenit un motiv de cearta intre vecinii care cauta sa plateasca cat mai putin pentru incalzire

Cei care locuiesc la bloc si folosesc centrale termice au ajuns sa plateasca pentru conductele care le traverseaza apartamentul si casa scarii mai mult decat locatarii care au contracte cu Dalkia Termo Iasi.

Asa se intampla si in cazul unor familii care locuiesc intr-un bloc din Nicolina. Aici exista apartamente cu centrale termice, apartamente cu repartitoare de costuri si apartamente necontorizate. La o locuinta cu trei camere si cu centrala termica, un iesean trebuie sa plateasca 105 lei catre Dalkia pentru tevile care ii traverseaza apartamentul. Unii vecini din aceeasi scara, clienti ai operatorului de termoficare, au de platit sume chiar si cu 15 lei mai mici pentru incalzirea primita in prima luna din aceasta iarna.

Citeste si: Oamenii disperati care au primit cele mai mari facturi la incalzire din Iasi

„Apartamentul in care locuiesc este utilat cu centrala termica si ca atare, este debransat de Dalkia. Fiind posesor de centrala proprie, mi se pare absurd sa platesc mai mult factura la Dalkia decat ceilalti care primesc caldura de la ei. Firma care imparte costurile a distribuit la apartamentul meu suma de 105 lei, pe cand altii din bloc care primesc caldura de la Dalkia au scapat si cu 90 de lei pe noiembrie. Cunosc legislatia care spune ca toti locatarii contribuie la plata pentru spatiile comune, dar nu sunt de acord sa platesc si gazul si CET-ul si sa am doua facturi toata iarna. Nu se poate ca plata unei facturi sa se faca dupa cum vor unii, trebuie sa se faca dupa ceea ce se consuma”, spune George Nicolae, iesean ce locuieste pe strada Libertatii.

Numeroase cazuri de consumuri exagerate

Conform legislatiei mult contestate de utilizatorii centralelor termice de apartament, toti locatarii unei scari trebuie sa contribuie la plata pentru incalzirea din suprafetele comune. Practic, locatarii debransati sunt obligati sa plateasca si pana la 30 la suta din factura unui client al sistemului centralizat de incalzire. Sunt adevarate anomalii, dar sunt des intalnite cazurile in care facturile catre operator ale celor cu centrale termice sunt mai mari decat ale clientilor Dalkia. Reprezentantii operatorului precizeaza ca asfel de situatii sunt analizate alaturi de reprezentantii firmelor de repartitoare si asociatiilor. „Au fost identificate 216 cazuri de consumuri individuale ce depasesc 0,7 gigacalorii pe apartament, consum considerat de noi maxim posibil pe luna noiembrie 2013. Dintre acestea, 96 se explica prin faptul ca asociatia de proprietari a solicitat sa nu se faca repartizarea costurilor cu caldura in luna octombrie, iar consumul pe noiembrie il include pe cel al lunii anterioare. Pentru celelalte 120 de cazuri, analizele sunt in curs, alaturi de reprezentantii firmelor de repartitoare de costuri si administrare imobile”, a declarat Ana Maria Icatoiu, director comercial la Dalkia Termo Iasi.

Citeste si: Intalnire de gradul zero intre Dalkia, asociatii si firmele de repartitoare
Comentarii
  • Se numeste INSELACIUNE,cu acte in regula! ,,Normal,corect si logic” ar trebui sa-mi plateasca ei chirie, pt ca imi folosesc spatiul proprietate personala!

  • taiati tevile care trec prin apartamant . sunteti proprietar ,Dalkia daca vrea sa treaca cu tevile prin apartament sa va plateasca ei!

  • Legea cu „incalzirea spatiilor comune „e o tampenie si o hotie legiferata.Dupa o logica elementara,mi-am pus centrala termica ca sa ma incalzesc cat si cind vreau eu si ca atare,sa platesc exact cat consum pentru apartament.Nu ca sa le platesc lor pierderile de caldura din subsoluri.Nu platesc ceva de care nu beneficiez.Facturile de la Dalkia pt caldura pierduta la subsoluri,nu le-am platit si nici nu le voi plati.Abia stept sa ma ameninte prin somatii de plata,ca ii si dau in judecata pt abuz si hartuire,cu toata legea aia cretina de care se prevaleaza ei.Asa ar trebui sa faca toti cei care nu se incalzesc de la Dalkia.

  • eu nu ma platit de 12 ani de zile aceasta anomalie, de cand am centraala propie. sa ma dea in judecata daca au o dovada scrisa ca eu solicit de la DALKIA serviciu de incalzire , ei nu poata sa dovedeasca ca mi-ai dat caldura chiar si prin acele tevi care trec prin apartament , iar vecii care nu au centrala sa plateasca daca vor cadura de la DALKIA eu nu le dau nici un banut, poate sa opreasca caldura nu ma deranjeaza si sa o porneasca cand am sa le platesc eu , dar sunt si fraieri care au centrala si platesc caldura pt smecherii fara centrala , sa ma dea in judecata si s aaduca contyractul intre mine si DALKIA daca il au

    • Daca de 12 ani nu te-au dat in judecata inseamna ca stiu sigur ca nu au sanse de a cistiga procesul si chiar daca te-ar da in judecata orice datorie mai veche de 3 ani este respinsa de catre instanta daca ei nu au un acord de reesalonare a datoriilor semnat de tine. Bine faci ca nu platesti si asa ar trebui sa faca toti cei care poseda centrale de apartament. Eu sunt administrator si le-am cerut tuturor sa nu plateasca acele sume, ele ramìnìnd inscrise pe fisa individuala cu mentiunea de unde provin si ìn actele contabile pentru a nu avea eu probleme caci daca le scot din acte ramìn cu lipsa in gestiune si ma baga nesimtitii la bulau si la plata fara sa fiu vinovat.

Adauga un comentariu