Din lumea filmului

Animaţia „Yeti – Omul Zăpezilor” şi filmul SF „Gemini: Conspiraţia”, între premierele weekendului în cinematografele româneşti

Publicat: 11 oct. 2019

Filmul de animaţie „Yeti – Omul Zăpezilor/ Abominable”, produs de Universal şi DreamWorks, este regizat de Tim Johnson şi Todd Wilderman. Omul Zăpezilor, rătăcit în lumea noastră, trebuie să se întoarcă la familia lui, iar pentru asta are nevoie de ajutor.

 

„Gemini Man”, cu Mary Elizabeth Winstead, Will Smith şi Clive Owen, spune povestea unui asasin plătit care are pe urmele sale o clonă a lui, o versiune mai tânără şi mai puternică. Filmul este regizat de Ang Lee.

Lungmetrajul documentar „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, scris şi regizat de Claudiu Mitcu şi Mihai Mincan, propune o interpretare neconvenţională. Este vorba despre una dintre cele mai mari fenomene de migraţie din Europa secolului XXI. Filmul este construit ca un road movie atipic. Un fel de ghid turistic neoficial al unei Europe diferite de cea din pozele agenţiilor de turism.

Thrillerul horror „Scapă cine poate/ Ready or Not”, regizat de Matt Bettinelli-Olpin şi Tyler Gillett, îi are în distribuţie pe Samara Weaving și Adam Brody. Noaptea nunţii devine sinistră pentru o mireasă. Asta după ce rudele excentrice ale soţului ei o forţează să ia parte la un joc înspăimântător.

Filmul românesc „Pisica Varde”, regizat de Narcis Constantinescu, are, de asemenea, premiera vineri în cinematografe. În centru, un detectiv care se apropie de pensie. El încearcă să rezolve un ultim caz, unul personal.
Adauga un comentariu