National

ANI: Victor Alistar are interdictie de a ocupa functii publice pana in 7 august 2012

Publicat: 02 mai 2012
1
Victor Alistar are interdictie de a ocupa functii publice timp de trei ani, pana in 7 august 2012, ca urmare a actului de constatare a incompatibilitatii sale, ramas definitiv in august 2009, iar alte litigii initiate de ANFP se refera la alte situatii, a precizat, astazi, ANI, informeaza agentia de stiri Mediafax.
Agentia Nationala de Integritate (ANI) arata, intr-un comunicat de presa transmis, astazi, agentiei Mediafax, ca prin actul de constatare nr. A/1130/I.I./2009 din data de 20 iulie 2009, ramas definitiv la data de 7 august 2009, prin necontestare, ANI a constatat ca Teodor Victor Alistar s-a aflat, in perioada 23 ianuarie 2007 – 1 martie 2009, in stare de incompatibilitate, intrucat a detinut, concomitent, calitatile de functionar public – purtator de cuvant in cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, director executiv in cadrul Asociatiei Romane pentru Transparenta, incepand cu anul 2004, si avocat definitiv in cadrul Cabinetului individual de avocatura „Alistar Teodor Victor”, incepand cu 23 ianuarie 2007 si pana la data constatarii.
„Lui Alistar Teodor Victor i se aplica sanctiunea prevazuta de dispozitiile art. 25, alin. (2) din actul normativ amintit, in sensul decaderii din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani, de la data ramanerii definitive a actului de constatare, respectiv pana la data de 07.08.2012”, a precizat ANI.
Totodata, ANI arata ca legalitatea sanctiunii in cazul lui Alistar a fost confirmata si de dispozitiile Deciziei Curtii Constitutionale nr. 54 din 25 ianuarie 2011 referitoare la sesizarea de neconstitutionalitate a Hotararii Plenului Senatului nr. 31 din 15 decembrie 2010 privind alegerea celor doi reprezentanti ai societatii civile in Consiliul Superior al Magistraturii, publicata in Monitorul Oficial din 3 februarie 2011.
„Mentionam faptul ca orice alte litigii aflate pe rolul instantelor de judecata au fost initiate de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), ca urmare a ramanerii definitive a starii de incompatibilitate, si nu au legatura cu consecintele juridice ale aplicarii prevederilor legale privind incompatibilitatile in functiile si demnitatile publice”, potrivit ANI.Adauga un comentariu