National

ANI cere DNA sa-l cerceteze pe primarul din Targu-Jiu, Florin Carciumaru

Publicat: 22 feb. 2016
1

ANI cere DNA sa-l cerceteze pe primarul din Targu-Jiu, Florin Carciumaru, acuzat ca a acordat mai multe contracte unei societati comerciale de la care fiica sa a cumparat un imobil.

Potrivit ANI, Eugenia Florinela Calinoiu, fiica primarului Florin Carciumaru, a achizitionat imobilul din zona montana Ranca de la patronul firmei Pres Sanitas, Constantin Lungu. Constructia cu etaj a fost cumparata, in 2010, cu 70.000 de lei, in conditiile in care, in anul 2007, societatea comerciala a platit 270.000 de lei pentru aceasta.

”Agentia Nationala de Integritate a sesizat Directia Nationala Anticoruptie cu privire la posibila savarsire de catre Carciumaru Florin, primar al municipiului Targu-Jiu, a infractiunii asimilata infractiunilor de coruptie precum si a infractiunii de conflict de interese, intrucat, in calitate de ordonator de credite, a semnat, mai multe documente in beneficiul SC Pres Sanitas SRL Targu Jiu, societate de la care fiica sa, Calinoiu Eugenia Florinela, fosta Carciumaru, a achizitionat, in anul 2010, prin mandatar Carciumaru Florin, un imobil la pretul de 70.200 de lei”, se arata intr-un comunciat ANI.

Inspectorii de integritate adauga ca, in perioada 2005 – 2010, firma Pres Sanitas a incheiat cu Primaria municipiului Targu-Jiu mai multe contracte, in valoare totala de 35.000.000 de lei.

”In calitate de ordonator de credite, Florin Carciumaru a semnat trei programe de investitii din bugetul local prin care s-au alocat fonduri pentru lucrarea ”Retea canalizare menajera strada Constantin Dobrogeanu Gherea” , precum si un contract de lucrari incheiat intre Primaria municipiului Targu-Jiu si SC Pres Sanitas SRL. Valoarea totala a beneficiului obtinut de catre SC Pres Sanitas SRL a fost de 133.509,7 lei”, sustine ANI.

Conform sursei citate, Florin Carciumaru a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare.
Adauga un comentariu