International

Angela Merkel: Toti liderii din statele G7 vor ca Grecia sa ramana in zona euro

Publicat: 08 iun. 2015
1

Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca toti liderii statelor G7, din care fac parte Franta, Regatul Marii Britanii, Italia, Germania, Japonia, Statele Unite si Canada isi doresc ca Grecia sa ramana in zona euro.

„Toti cei care s-au asezat la negocieri isi doresc ca Grecia sa ramana in zona euro„, a spus Merkel reporterilor, dupa o intalnire la summitul G7, conform Sputnik.
 
Situatia economica a Greciei, datoriile statului si compromisurile financiare fata de troica internationala au fost puncte cheie ale summitului G7 din Bavaria.
 
Speculatiile legate de o iesire a Greciei din zona euro s-au intensificat in 2015, pe fondul crizei financiare locale si dubiilor legate de capacitatea grecilor de a-si achita datoriile.
 
Datoria nationala a Greciei este estimata la 350 de miliarde de dolari, din care 270 de miliarde ar trebui sa ajunga la troica internationala, formata din FMI, Uniunea Europeana si Banca Centrala Europeana.
Comentarii
  • se doreste cumpararea acestei tari in piese de puzzle, ca sa ajunga la toti! nici grecii nu pot face mai mult dupa ani de leneveala si favoritisme din partea UE! un plan diabolic din partea marilor puteri, cunoscand defectele greciei: lenea, lipsa de educatie, coruptia. Acum se culeg roadele

Adauga un comentariu