International

Angela Merkel recunoaste ca se teme: Ce le cere turcilor din Germania

Publicat: 23 aug. 2016
1

Turcii care locuiesc de multa vreme in Germania ar trebui sa fie loiali acestei tari, a declarat cancelarul federal german Angela Merkel, dand asigurari ca executivul german incearca sa fie deschis fata de acesti oameni si sa-i inteleaga, informeaza marti Deutsche Welle in limba rusa, preluata de Unian.

„De la cetatenii de origine turca ce locuiesc de multa vreme in Germania asteptam un nivel ridicat de loialitate fata de tara noastra. Pentru aceasta incercam sa fim deschisi la nevoile lor si sa-i intelegem”, a spus Merkel intr-un interviu pentru Ruhr Nachrichten, publicat marti.

Merkel a subliniat ca guvernul pe care il conduce mentine un „strans contact cu comunitatile de migranti„.

In legatura cu situatia din Turcia, Angela Merkel i-a indemnat la o atitudine rationala pe etnicii turci din Germania.

„Libertatea de exprimare si a demonstratiilor se extinde asupra tuturor celor care locuiesc in Germania, insa toti cetatenii trebuie sa-si exprime divergentele pe cale pasnica”, a spus ea.

Mitingurile sustinatorilor presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan care au avut loc recent in Germania, inclusiv amplele actiuni din Koln, au starnit dezbateri politice aprinse in Germania. Unii reprezentanti ai Uniunii Crestin-Democrate au cerut anularea posibilitatii de a detine dubla cetatenie, invocand „potentiale conflicte de loialitate” la aceste persoane.
Adauga un comentariu