International

Angela Merkel o da la intors: Vesti proaste pentru Turcia

Publicat: 02 sept. 2016
1

Cancelarul german, Angela Merkel, si-a reafirmat vineri sprijinul pentru rezolutia Parlamentului de la Berlin care a calificat drept „genocid” masacrele comise impotriva armenilor de catre Imperiul Otoman, in pofida momentului dificil prin care trec relatiile dintre Ankara si Berlin, transmite agentia EFE.

Intr-un interviu acordat postului privat RTL, Merkel a dezmintit informatiile publicate de revista Der Spiegel, care a scris ca executivul german ar intentiona sa se delimiteze de respectiva rezolutie a Bundestagului pentru a detensiona astfel relatiile cu Turcia.

Guvernul nu se va distanta pentru nimic de rezolutie. Eu insumi fac parte din parlament”, a precizat Merkel. Totusi, ea a adaugat ca in discutiile cu oficialii turci li s-a explicat acestora ca rezolutia nu este constrangatoare din punct de vedere juridic.

Rezolutia a fost votata de Bundestag aproape in unanimitate si a provocat o reactie vehementa din partea presedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, care i-a calificat drept „tradatori” pe deputatii germani de origine turca ce au votat textul. Ulterior, guvernul de la Ankara nu a permis unei delegatii a Bundestagului sa viziteze soldatii germani aflati la baza de la Incirlik.
Adauga un comentariu