Economic Local

Angela Merkel: Ne sangereaza inima cand vedem ca pensia fiecarui functionar grec este redusa

Publicat: 28 aug. 2012
1

Cancelarul german, Angela Merkel, si-a exprimat compasiunea pentru greci, grav afectati de programul de austeritate necesar pentru a primi ajutor financiar international, in vederea combaterii crizei datoriilor din zona euro.
 
„Ne sangereaza inima cand vedem ca pensia fiecarui functionar grec este redusa”, a spus Merkel, in cadrul unui forum de discutie cu cetatenii germani, organizat in Berlin, relateaza AFP.
 
Merkel a subliniat diferentele dintre bogati si saraci. „Vedem, acum, in timpul crizei din zona euro, ca persoanele bogate sunt foarte mobile si pot pleca din tara lor fara nicio problema”, a precizat ea.
 
De asemenea, intr-un interviu difuzat duminica, Merkel a estimat ca fiecare zi conteaza pentru ca Grecia sa isi consolideze eforturile in vederea respectarii angajamentelor cu Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si Banca Centrala Europeana (BCE).
 
Luni, guvernatorul Bundesbank (banca centrala germana) a spus ca programul BCE de cumparare a obligatiunilor emise de tarile cu probleme financiare reprezinta un „drog periculos”.
 
In acelasi timp, un oficial din partidul Angelei Merkel a spus ca Grecia ar trebui sa iasa din zona euro pana anul viitor. In schimb, cancelarul german, precum si presedintele francez, Francois Hollande, au precizat ca Grecia trebuie sa ramana in cadrul uniunii monetare.
 
Liderii europeni inca nu au hotarat daca sa ofere Greciei urmatoarea transa din imprumut, monitorizand, in continuare, aplicarea masurilor de austeritate. O decizie in acest sens ar trebui facuta in septembrie, insa o noua amanare este foarte posibila.

Sursa: ziare.com
Comentarii
  • Te doare inima VACO????, romanilor au pensii de maxim doua sute de euro si PRETURI EUROPENE si ii plangi pe greci???? curva de anarhista…va intereseraza numai profitul , bagati tot estul europei in saracie sa va deschideti pietele voastre. acum vedeti de ce Ceausescu tinea granitele inchise

  • Sa va dea Dumnezeu pe lumea asta chinul cel mare sa urlati in chinuri de durere, trimisii lui Satan ce sunteti, voi cei din UE.

  • asta-i romanul…da fratilor e greu in draci,avem salarii si pensii de **** in comparatie cu cele din UE,dar de vina pt. asta nu sunt mai marii din UE,e statul roman si cei care au vandut si vand tara asta in continuare,care ai doare in cot de muritorul de rand si de veniturile acestuia si pt. ‘satul de politic’ care ai este dor de regimul ceausist,frate pun pariu ca ai macar o ruda care munceste in UE sau poate nu,dar o parte din romani cu probleme financiare sau cu speranta unei zile de maine mai bune au plecat sa munceasca in UE,in lipsa locurilor de munca acuta,daca ramneau in Romania erau muritori de foame,deci nasol daca ai nostalgia regimului ceausist ce tinea granitele inchise si mancare,combustibilul,caldura,apa,electricitatea cu ratia & libertatea lipsea cu desavarsire.Pacat unii dintre romani cu putini neuroni activi si care nu au reusit sa treaca granitele Romaniei au ramas cu gustul amar al integrarii in UE, sunt si parti pozitive ale integrarii…pacat.

  • Dar de pensionarii si bugetarii romani te doare in cur haita nabii, vedete-as moarta vaca dracului cu Barosso al tau cu tot. Si poate daca te duci la dracu’ poate il iei si pe excrocul politic de la Cotroceni cu tine sa-ti tina de urat, ******* fascista.

Adauga un comentariu