National

Angajatii MADR il contesta dur pe Achim Irimescu: „Cea mai mare calamitate, a facut reglari de conturi, incurca-lume, fara viziune”

Publicat: 18 apr. 2016

O parte din angajatii MADR se declara profund nemultumiti de activitatea actualului ministru al Agriculturii, Achim Irimescu. In cadrul institutiei, circula de cateva zile o scrisoare anonima in care sunt prezentate „nerealizarile” lui Achim Irimescu in cadrul acestui minister.

„Cea mai mare calamitate, a facut reglari de conturi, lipsit de viziune si spirit organizatoric, incurcalume, incompetent, un ministru mic” sunt doar cateva dintre epitetele folosite de „un grup de specialisti” din cadrul MADR la adresa sefului lor. Mai mult decat atat, autorii scrisorii anonime il acuza pe Achim Irimescu de desfiintarea unor functii tehnice, lasand anumite departamente din MADR nefunctionale.

„A schimbat din functii toti specialistii in absorbtia de fonduri europene atat de la Autoritatea de Management cat si de la AFIR si APIA. Prin aceste actiuni iresponsabile a destabilizat activitatea acestor institutii si a intarziat inexplicabil de mult plata subventiilor si lansarea sesiunilor de finantare, lucruri care vor conduce in mod automat la pierderi financiare pentru fermieri, riscul pierderii subventiilor in zootehnie si pierderea a cel putin 300 de milioane de euro anul acesta pentru proiecte de investiii. Practic va pune in pericol plata subventiilor agricole si derularea PNDR 2014-2020 si nu este exclus sa ne trezim cu suspendarea fondurilor de catre CE (…)”, se noteaza in scrisoarea anonima.
Comentarii
Adauga un comentariu