Local

Angajatii Fortus SA au fost purtati iar pe drumuri

Publicat: 05 ian. 2016
1

Sindicalistii de la Fortus SA au avut ieri o noua intalnire cu administratorul judicar al combinatului din capatul cartierului CUG. La intalnirea de la sediul Prefecturii Iasi au participat cateva zeci de persoane. Discutiile s-au intins pe durata catorva ore, insa salariatii combinatului au ramas tot cu ochii in soare. Acestia au primit asigurari ca si-ar primi salariile restante, insa numai dupa ce administratorul judiciar va vinde sediul de birouri situat in zona CUG. Oamenii nu mai lucreaza din 28 aprilie 2015, de cand combinatul a fost debransat de la utilitati. Cei peste 480 de angajati ai Fortus SA figureaza pe statele de plata, dar nu pot incasa niciun leu. Chiar daca ar prefera sa intre in somaj, oamenii nu pot face acest lucru, pentru ca legea insolventei nu le permite acest lucru. In plus, administratorul judiciar a aratat ca are un plan de reorganizare pentru Fortus SA, dar si ca in cateva luni salariatii vor primi o parte din bani. 
Comentarii
  • Laude si ingroziri din astea tot s-au spus si se vor tot spune, dar nimic nu se va intampla. Nimic bun pentru salariatii de rand. Noii administratori judiciari, la fel de „verosi” ca si precedentii, in cardasie cu „Mat de Porc”, vor face jocurile nepasarii si distrugerii. Tam-tamul cu planul de reorganizare este aceeasi minciuna reinventata perpetuu, caci pe ruinele Mortus doar vantul mai bantuie…

  • Daca ar fi asa necajiti angajatii de la Fortus atunci ar fi stat zi de zi in strada, nu poti trai ani de zile fara salariu, nimeni nu munceste la patron fara sa fie platit atatea luni, probabil ca le convne sa fie cu 75% pontati la Fortus si in acelasi timp sa lucreze in alta parte,ei stiu cat de mult s-a muncit la Fortus in ultimii ani.

Adauga un comentariu