Eveniment-Social

Angajatii din sanatate se pregatesc, din nou, de proteste

Publicat: 16 iun. 2016
1

Reprezentantii salariatilor din sistemul sanitar vor organiza, in perioada imediat urmatoare, miscari de protest. Acestia sunt nemultumiti de faptul ca Ordonanta 20/2016, privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, aduce deservicii majore unei anumite categorii de salariati din sanatate.

Eliminarea inechitatilor salariale prin realizarea corectiilor imperios necesare in grilele de salarizare din sistemul bugetar a fost una dintre revendicarile Federatiei Sanitas. Reprezentantii sindicalistilor din sistemul de sanatate a solicitat, de urgenta, o intalnire cu premierul Dacian Ciolos, reprezentantii ministerelor Sanatatii si Muncii, pentru discutarea anomaliilor semnalate si identificarea de solutii.

„La o analiza amanuntita a Ordonantei 20, am constatat ca exista mari hibe pentru mai multe categorii de salariati. Ma refer la asistenta sociala, care nu se regaseste deloc in ordonanta, personalul TESA. Sefii de birou, de servicii, beneficiaza de majorari salariale, unii chiar mai mult de 1000 lei, iar functiile de executie nici nu apar. Exista diferente foarte mari intre personalul din spitalele clinice si neclinice. Intre un asistent medical dintr-un spital universitar si un spital neclinic sunt diferente si de 1200 lei. La directiile de sanatate publica exista doua categorii de personal: contractual si functionari publici. In Ordonanta 20 se regaseste doar personalul cntractual. Asta este o aberatie. Ordonanta 20 va intra in vigoare la 1 august 2016. Pana atunci dorim sa se rezolve toate problemele”, a declarat Iulian Cozianu, presedintele Sanitas Iasi. 
Adauga un comentariu