National

Andrei Hrebenciuc a contestat arestarea preventiva de 30 de zile

Publicat: 28 oct. 2014
1

Andrei Hrebenciuc si Gheorghe Paltin Sturdza au depus contestatii fata de arestarea preventiva in dosarul retrocedarilor, urmand ca acestea sa fie judecate miercuri, pe 29 octombrie,  de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Andrei Hrebenciuc si Gheorghe Paltin Sturdza au fost arestati preventiv pentru 30 de zile in urma unei decizii luate pe 24 octombrie de instanta suprema, in dosarul retrocedarilor de terenuri.

Citeste si Viorel Hrebenciuc, despre arestarea lui Andrei Hrebenciuc: „Tot dosarul este o porcarie”

Procurorii DNA il acuza pe Andrei Hrebenciuc de constituire de grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani in dosarul de coruptie privind retrocedarea unor mari suprafete de teren forestier.

DNA sustine ca, incepand cu 24 iunie 2013, impreuna cu Gheorghe Sturdza Paltin, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si Dan Costin Bengescu, Andrei Hrebenciuc a constituit un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior si alte persoane), care urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cat mai rapida vanzare a terenului forestier in suprafata de 43.227 ha dobandit prin hotararea judecatoreasca nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisa in mod presupus fraudulos.

Citeste si DNA a pus mana pe agenda lui Paltin Sturdza. Cum comitea ilegalitatile cu Hrebenciuc

‘In baza unei intelegeri prealabile cu inculpatii Dan Bengescu, Viorel Hrebenciuc si cu suspectii Victor Prodan, Nicolae Mergeani, Andrei Hrebenciuc a determinat-o pe suspecta Carmen Elisabeta Dragoi, administrator al SC Resedinta Varstnicilor, sa incheie un contract cu Gheorghe Sturdza Paltin, prin care societatea a dobandit calitatea de promitent cumparator alaturi de Dan Bengescu pentru suprafata de 43.277 ha, dobandita prin decizia civila nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, la pretul de 2.500 de euro/ha. Pretul tranzactiei, de 2.500 euro/hectar, a fost de aproximativ 3 ori mai mic decat valoarea de piata, intrucat contractul masca, in cuprinsul sau, si cumpararea de influenta de la autoritatile din judetul Bacau’, declara DNA.

Citeste si Stenograme – Andrei Hrebenciuc, negociator in Dosar retrocedarilor ilegale

Anchetatorii arata ca Resedinta Varstnicilor SRL are ca asociat unic pe Majura Limited, cu sediu social in Cipru, persoana juridica cipriota al carei asociat real este Andrei Hrebenciuc.
Adauga un comentariu