National

Andreea Paul si-a dat demisia din conducerea PNL. Vezi reactia lui Vasile Blaga

Publicat: 11 iul. 2016
1

Deputatul Andreea Paul a demisionat luni din functia de prim-vicepresedinte al PNL, in urma sedintei Biroului Permanent National. Surse din partid afirma ca a luat aceasta decizie deoarece nu a fost numita presedinte unic al filialei din Satu Mare. Vasile Blaga a dat de inseles ca ca filiala PNl nu a mai dorit-o si o sfatuieste pe Andreea Paul sa ramana in partid.

Andreea Paul a anuntat ca ramane simplu membru PNL.

„De astazi sunt un simplu membru in Partidul National Liberal. Motivele pentru care am renuntat la functia de prim-vicepresedinte au fost comunicate conducerii partidului. Uneori lucrurile drepte sunt dureroase. Nu a fost usor sa iau o asemenea hotarare, dar ea este definitiva si a fost acceptata de partid. Raman in partid alaturi de oamenii si principiile alaturi de care am desfasurat o activitate de aproape un deceniu. Am fost un lider de partid activ, dupa cum bine stiti. Am ajutat la structurarea programelor economice ale partidului, la campaniile electorale, am promovat idei noi si oameni noi, programe economice pentru tineri, reduceri de taxe si impozite, am activat in apararea drepturilor femeilor si copiilor. Atunci cand am candidat am luat scor dublu fata de media partidului pe tara si am intors un colegiu rosu de 23 de ani pana in anul 2012. In anul 2016, in Tara Oasului, scorul PNL a fost de 38%, peste PSD cu cele 33%”, a precizat Andreea Paul.

Ea a adaugat ca se va axa in continuare pe activitatea academica si de consultanta, ramanand membru PNL.

„Vreau sa raman la fel de activa, nu pot altfel, sunt un om de actiune, sunt inca tanara si determinata. Dar ma voi concentra de acum pe activitatea in afara partidului — pe activitatea academica si de consultanta. Voi ramane insa ca membra in interiorul partidului si voi da oricand ajutor daca voi fi solicitata in domeniile mele de expertiza — in stiintele economice si in ceea ce priveste drepturile femeilor. Poate putin ‘din afara’ voi vedea politica mai bine, voi vedea mai clar padurea de copaci si voi remarca mai usor uscaturile fara de care nu exista padure… Un pas inapoi face bine la un moment dat oricui”, a mai scris deputatul satmarean.

Conducerea centrala a PNL urmeaza sa stabileasca luni cine va fi numit presedinte unic al PNL la nivelul judetului Satu Mare.

Reactia lui Vasile Blaga

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat luni referindu-se la demisia Andreei Paul din functia de prim-vicepresedinte al formatiunii ca in familie mai exista si suparari.

„Domnia sa, nu este un secret, si-a dat demisia din functia de prim-vicepresedinte”, a afirmat Blaga, precizand ca majoritatea membrilor din organizatia Satu Mare a fost de acord cu varianta de conducere stabilita de BPN.

El a mentionat ca Andreea Paul a ramas membru PNL. „Daca doreste, si o sfatuiesc sa functioneze in continuare in organizatia de Satu Mare, foarte bine, daca nu, fiecare dupa propria dorinta”, a adaugat Blaga.

Intrebat daca Andreea Paul si-a exprimat dorinta de a fi presedinte al filialei Satu Mare, el a spus ca da. „Da, si eu mi-as dori multe, dar numai ce se poate, se poate. Adica trebuie sa vrea si cealalta parte. Trebuie sa vrea Grivei. Grivei este organizatia judeteana. Am fost foarte explicit, da?!”, a precizat el.

Vasile Blaga a explicat ca, in momentul in care s-a ajuns la concluzia ca la Satu Mare nu este o armonie in organizatie, niciunul din membrii Biroului Politic National nu i-a acceptat la conducere pe cei care au condus pana „astazi” organizatia. „Drept urmare, vor conduce presedintele Consiliului Judetean si un primar. Exista resursa. De aceea mai sunt si suparari, din cand in cand. Asa e in viata, si in familie se mai intampla”, a spus Blaga.
Comentarii
Adauga un comentariu