National

Andreea Paul, despre legea care schimba vieti. Mesajul prim-vicepresedintelui PNL

Publicat: 22 ian. 2016
1

Andreea Paul, prim-vicepresedintele PNL, multumeste Asociatiei OvidiuRo pentru daruirea cu care s-a luptat sa avem Legea „Fiecare Copil la gradinita”, azi in vigoare, prin care se acorda lunar tichete in valoare de 50 de lei pentru a incuraja prezenta la gradinita a copiilor intre 3 si 6 ani.

Stimulentul se acorda familiilor cu mai putin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie si este conditionat de prezenta zilnica a celor mici.

„Am fost alaturi in acest proiect, la fel ca si Claudia Boghicevici, Mihaela Grecu sau Raluca Turcan, intr-un proiect de suflet care a adunat parlamentari din toate partidele politice. Acest rezultat este un model de colaborare a societatii civile cu partidele politice si a Parlamentului cu Guvernul. Acum trebuie sa urmarim atenti aplicarea sa incepand cu acest an.

In Romania, ponderea copiilor care merg la gradinita sau care sunt incadrati in forme oficiale de educatie este sub 10% in totalul copiilor sub 3 ani, conform ultimelor date disponibile Eurostat. Spre deosebire de Danemarca unde 7 din 10 copii sunt incadrati intr-o forma oficiala de educatie, Romania se plaseaza pe ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste educatia prescolara.

Acesta a fost pasul necesar dupa campania pe care am coordonat-o acum 4 ani „Ai in plus o carte, da-o mai departe”, prin care am construit primele mini-biblioteci in sute de gradinite din mediul rural, in majoritatea judetelor tarii. Suportul l-am primit atunci din partea Gastii Zurli conduse de Mirela Retegan si a colegelor mele implicate in activitatea politica din judetele beneficiare.

Educatia este baza unei societati, iar saracia este principala consecinta a lipsei de educatie. Pentru o dezvoltare economica si sociala durabila, Romania are nevoie de educatie. Romania are nevoie ca fiecare copil sa mearga la gradinita, la o gradinita plina cu jucarii, cu carti de colorat si de povesti”, transmite Andreea Paul.
Comentarii
  • câtă ipocrizie,când au fost la putere au inchis școli și spitale,iar acum vor să lase impresia că le pasă și lor de ceva din țara asta.pdl-iști de rahat.

Adauga un comentariu