National

Andreea Paul, despre cazul Mircea Basescu: Justitia sa-si faca treaba, indiferent de cine e vorba

Publicat: 19 iun. 2014
1

Vicepresedintele PDL Andreea Paul a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Buzau, comentand cazul lui Mircea Basescu, acuzat de trafic de influenta, ca justitia trebuie sa si faca treaba, indiferent despre cine este vorba, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Andreea Paul a declarat, la Buzau, dupa ce a vizitat doua fabrici din judet, comentand cazul lui Mircea Basescu, fratele sefului statului, acuzat de catre fiul lui Bercea Mondial de trafic de influenta, ca PDL „nu a votat niciodata pentru protejarea infractorului, iar justitia trebuie sa-si faca treaba” si in acest caz, chiar daca la mijloc este vorba despre o ruda a presedintelui tarii.

Citeste si BREAKING NEWS – Mircea Basescu, RETINUT de DNA pentru trafic de influenta

„PDL nu a facut niciodata rabat de la principiul independentei justitiei. PDL, de cand sunt eu in fruntea sa si membra a acestui partid, nu a votat niciodata pentru protejarea infractorului in Parlamentul Romaniei sau in alta parte. Indiferent despre cine e vorba, justitia sa-si faca treaba bine”, a mai declarat Andreea Paul.

Antena 3 a facut publice, miercuri seara, inregistrari audio-video din care ar rezulta ca fratele presedintelui, Mircea Basescu, a primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial sa scape de inchisoare si ca seful statului ar fi stiut despre acest demers.

Mircea Basescu a sustinut ca presedintele Traian Basescu nu are „niciun fel de legatura” cu relatia sa cu membrii familiei Anghel si ca imaginile video difuzate sunt scoase din context, iar inregistrarile ar sprijini starea de fapte prezentata de el in plangerea penala pentru santaj.

Joi dimineata, premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa demisioneze pentru a apara ideea independentei justitiei in cazul fratelui sau, Mircea Basescu, si al familiei Bercea Mondial, adaugand ca poate fi luata in calcul si suspendarea lui Basescu daca s-a implicat in acest caz.

Citeste si Mircea Basescu a ajuns la DNA: „Nu pot sa va spun nimic”

Intr-o declaratie de presa sustinuta, joi dupa-amiaza, la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu a precizat ca nu a avut niciodata vreo discutie cu fratele sau, Mircea Basescu, privind sprijinirea lui Sandu Anghel in procesele pe care acesta le are, adaugand ca fratele sau nu trebuia sa se implice intr-o zona cu astfel de oameni si intr-un asemenea anturaj.

Traian Basescu a mai spus ca nu se va transforma in avocatul fratelui sau si ca intre nevoia de consolidare a justitiei si reflexul firesc de a-si apara fratele alege consolidarea justitiei.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost adus, joi, din penitenciar la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care fiul lui a reclamat presupuse fapte de trafic de influenta care ar fi fost comise de Mircea Basescu, fratele presedintelui. La ora transmiterii acestei stiri, el este audiat de procurori.

Procurorii l-au citat pe Bercea Mondial pentru a da declaratii in dosarul deschis in urma plangerii formulate de fiul sau, Florin Anghel, in cazul lui Mircea Basescu, pentru presupuse fapte de trafic de influenta.

Si Mircea Basescu a fost citat sa se prezinte joi, la ora 18.00, la DNA, la ora transmiterii stirii, el aflandu-se in sediul institutiei.

De asemenea, procurorii i-au chemat joi la audieri si pe Marian Capatana, precum si pe sotia lui Bercea Mondial, Fanica Anghel.

Citeste si Vasile Blaga: Nu am nicio legatura cu Bercea Mondial, cu familia sa sau cu anturajul sau
Adauga un comentariu