@ In ultimii ani, autoritatile au inregistrat mai multe sesizari privind savarsirea unor ilegalitati la Primaria Mironeasa @ Exista suspiciuni ca aceasta primarie a fost incendiata in noiembrie 2011 tocmai pentru a acoperi urmele unor fraude
Acesta este singurul proiect european derulat in judetul Iasi prin Programul National de Dezvoltare Rurala – Masura 322 (modernizarea satelor si conservarea traditiei) care nu a putut fi finalizat din cauza suspiciunii unor fraude. De precizat ca fiecare dintre aceste proiecte a avut o valoare de 2,5 milioane euro si de acest program au beneficiat peste 10 comune din judet. Agentia de Plati si Interventie in Agricultura a putut recupera de la DNA intreaga documentatie a proiectului, semn ca a fost finalizat si raportul de control solicitat de procurorii Departamentului de Lupta Antifrauda (DLAF). „Nu ni s-a transmis de la DLAF care sunt rezultatele controlului. Nu ni s-a transmis daca exista vreun prejudiciu si nici nu ni s-a solicitat deocamdata sa ne constituim parte civila”, a spus Anghel Ficu, directorul Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.
Dupa demararea verificarilor de catre procurorii DNA, si inspectorii departamentelor de control au inceput un control si au putut constata ca unele suspiciuni ale procurorilor se confirma. „Cele 2,5 milioane de euro au fost aprobate pentru asfaltarea unui drum si achizitionarea unor utilaje. Am gasit nereguli la lucrarile de modernizare a drumului. Este vorba despre lucrari decontate si neefectuate”, au spus surse din cadrul APDRP.
Citeste si: Procurorii au dezlegat misterul primariei arse din Mironeasa – FOTO
Ancheta a demarat in anul 2011, cand un grup de consilieri locali de la Mironeasa au depus o plangere penala care viza o serie de nereguli savarsite in cadrul acestui proiect. Suspiciunile consilierilor erau indreptatite, avand in vedere ca si presa, in special cotidianul BUNA ZIUA IASI, a prezentat unele nereguli legate de licitatiile prin care au fost selectate firmele care urmau sa implementeze proiectul de 2,5 milioane euro. Au fost organizate mai multe licitatii decat la orice alt proiect similar, probabil pana cand a iesit firma care convenea primaritei Elena Curcudel. Banii au fost alocati pentru asfaltarea drumului Schit Hadambu – Ursita – Mironeasa si achizitionarea unor utilaje. Ultima firma care a castigat licitatia se numeste Conbetas SRL din Vaslui. Imediat dupa incheierea contractului, Primaria Mironeasa a platit firmei respective integral lucrarile, desi nu-si facuse treaba decat pe jumatate. Pentru a plati firmei respective banii, a fost incheiat in fals un proces verbal de receptie finala a lucrarilor. Adica au scris in documente ca drumul era asfaltat, desi pe carosabil erau numai pamant si piatra. La inceputul anchetei valoarea estimata a prejudiciului a fost de circa 18 miliarde lei.
Citeste si: Frauda: voturi cumparate cu bani in comuna Mironeasa
USL, PSD,PC, SÅRITI IN AJUTORUL BUFNITEI ESTE HOTOAICA, COMUNISTA,SI CURVA VOASTRÅ!