Local

Ancheta procurorilor de la DNA Iasi a convins doua functionare sa recunoasca tot

Publicat: 29 iun. 2015
1

@ De frica sa nu fie judecate alaturi de unii dintre cei mai influenti politicieni ieseni, cele doua functionare au acceptat conditiile procurorilor si au recunoscut tot @ Instanta de judecata urmeaza sa valideze pedepsele stabilite de procurori

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi au trimis pe masa judecatorilor de la Tribunalul Iasi doua acorduri de recunoastere a vinovatiei incheiate cu doi functionari din cadrul Primariei Pascani. Monica Oneata lucreaza la Biroul Administratie Publica, compartimentul registratura, iar Daniela Mahu Marcovschi lucreaza la Serviciul Buget, Financiar, Contabilitate. Prima mentionata este acuzata de comiterea infractiunii de fals intelectual, iar cea de-a doua este acuzata de fals material in inscrisuri oficiale.

Pentru Monica Oneata procurorii au stabilit o pedeaspa de un an de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, iar pentru Daniela Mahu Marcovschi pedeapsa este de 8 luni, tot cu amanarea executarii. Cele doua angajate din cadrul Primariei Pascani fac parte din lotul de peste 30 de persoane care au fost anchetate de procurorii de la DNA Iasi, in legatura cu modul in care a fost recuperata suma de aproximativ un milion lei, suma pe care SC Agrocomplex Lunca Pascani SA o datora bugetului Consiliului Local Pascani ca urmare a unui contract incheiat tocmai in anul 1997. Cele doua angajate i-au ajutat pe angajatii cu functii de conducere sa scape de plata sumei datorate de SC Agrocomplex Lunca Pascani SA.

Printre cei care au fost trimisi deja in judecata in acest dosar se numara deputatul Neculai Ratoi, senatorul Florin Constantinescu si Dumitru Pantazi, actualul primar al Pascaniului. „În perioada aprilie – mai 2012, inculpatii Zuzan Mircea si Negrescu Nicoleta, cu intentie, au determinat-o pe inculpata Oneata Monica, functionar din cadrul Primariei Municipiului Pascani – Biroul Administratie Publica – compartiment registratura, sa falsifice condica de evidenta a corespondentei Serviciului Finante Publice Locale Pascani pentru a crea aparenta comunicarii catre acest serviciu a unei adrese din data de 31.10.2007″, au precizat procurorii despre fapta comisa de Monica Oneata.

„În aceeasi perioada, inculpata Negrescu Nicoleta, cu stiinta, în scopul crearii aparentei comunicarii catre Serviciul Buget, Financiar, Contabilitate a adresei mentionate mai sus, a determinat-o pe inculpata Marcovschi-Mahu Daniela, angajata a acestui serviciu, sa mentioneze în fals faptul ca a primit acest document la data de 05.11.2007. Un alt exemplar al acestei adrese ce continea o simpla semnatura olografa a fost „trimis” în aceleasi conditii si Serviciului Finante Publice Locale Pascani”, au completat oamenii legii.
Adauga un comentariu