National

Ancheta la spitalul unde un asistent a incercat sa vanda sange

Publicat: 30 sept. 2013
1
Spitalul Coltea a declansat o ancheta interna in cazul asistentului medical care a sustras o punga cu sange destinat unui pacient si a incercat sa o predea unui centru de transfuzii. Totodata, Spitalul Coltea a colaborat cu organele de ancheta, oferind toate datele solicitate.
Amintim ca un asistent de la Spitalul Coltea din Capitala este cercetat dupa ce a sustras o punga cu sange destinat unui pacient si a incercat sa o predea unui centrul de transfuzii, pentru a primi o zi libera de la serviciu, gratuitati pe mijloacele de transport in comun si bonuri valorice de 63 de lei.
Asistentul medical, care se numeste Petre Filimon si are 37 de ani, lucreaza la sectia de hematologie a Spitalului Coltea. La data de 23 septembrie, fiind de serviciu la spital, el a sustras o unitate de sange ce trebuia administrata unui pacient si pastrat-o, timp de trei zile, in congelatorul din locuinta lui.
La 26 septembrie, asistentul s-a dus cu punga la un centru de transfuzii din Bucuresti, unde a incercat sa o predea, in schimbul beneficiilor acordate unui donator. Seful centrului a alertat Politia, astfel ca asistentul a fost retinut, iar in prezent este cercetat, in stare de libertate, pentru delapidare, punerea in primejdie a unei persoane in neputinta de a se ingriji si efectuarea de activitati privitoare la donarea, colectarea, controlul biologic, prepararea, distributia si administrarea sangelui si a componentelor sanguine umane, fara autorizare din partea Ministerului Sanatatii sau in alte conditii decat cele prevazute in autorizatia legala ori fara acreditare pentru activitatile respective, potrivit Mediafax.Adauga un comentariu