Eveniment-Social

Ancheta la Spitalul Parhon dupa decesul profesorului Tiberiu Brailean

Publicat: 09 mart. 2015
1

Decesul subit al prof. univ. dr. Tiberiu Brailean a scos la iveala o serie de nereguli in cadrul Spitalului Dr. C.I. Parhon. Tiberiu Brailean a fost dus in unitatea medicala in cursul saptamanii trecute in noaptea de marti spre miercuri, insa ar fi stat mai multe ore fara sa i se acorde ingrijiri medicale. Brailean a ajuns constient in unitatea medicala, insa in tot acest timp nu s-ar fi facut mai nimic pentru pacient.

Acestuia i s-au recoltat doar probe de sange, fara sa i se stabileasca un diagnostic clar, desi garda era asigurata in unitatea respectiva. Ulterior, dupa aproximativ sase ore, cadrul universitar a fost transferat la Spitalul Sf. Spiridon, la sectia de Anestezie si Terapie Intensiva. Numai ca, din nefericire, Tiberiu Brailean a pierdut lupta cu viata, el decedand in cursul diminetii de duminica, 8 martie. Dupa ce apropiatii profesorului s-au plans de situatia de la Spitalul Parhon, conducerea unitatii medicale a deschis o ancheta interna.

„Tiberiu Brailean a fost adus la Spitalul Parhon la ora 01:46 cu ambulanta. Din analiza documentelor medicale a reiesit faptul ca la ora 01:54 pacientului i s-a facut electrocardiograma, iar la ora 01:55 i s-au prelevat probe biologice. Pana la ora 05:04 pacientul a fost urmarit si consultat de catre medicii cardiologi Estera Stan si George Pavel. Ulterior a fost dirijat catre Spitalul Sf. Spiridon, fiind singurul centru de tromboliza, iar pe timpul deplasarii pacientul a fost stabil hemodinamic. In cursul acestei saptamani va avea loc o analiza a situatiei la care vor fi prezente echipe de la Spitalul Parhon si de la Spitalul Sf. Spiridon, iar dupa ce vom discuta si cu familia lui Tiberiu Brailean publicam rezultatele”, a declarat Bogdan Cojocaru, managerul Spitalului Parhon. Profesorul de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza a avut un cheag de sange la un picior, lucru care a condus apoi la o embolie pulmonara. Aceasta este o boala destul de frecventa si periculoasa, mortalitatea depasind 20 la suta în formele severe.
Comentarii
  • Dacă ești internat de urgență la o clinică de la spitalul Parhon este foarte puțin probabil ca să fii transferat la Centrul de Cardiologie, chiar dacă medicul care te tratează este cel care face demersul! E cel puțin ciudat: poți ajunge adus de oriunde, dacă ai diagnosticul de infarct, dar nu din clădirea spitalului. Singurii care își fac treaba corect și logic sunt cei de la urgențe de la Sf.Spiridon. Afirmatiile reprezintă experiență personală de fost internat în regim de urgență la Parhon.

    • Daca esti asa mare cunoscator intr-ale medicinei, ce mai cauti la upu???? Trateaza-te frate acasa sau la biserica!!!!

  • Toti suntem muritori!!!!! Asta nu vrem sa recunoastem!!!! Daca un pacient a fost dus la spital, el trebuie sa devina NEMURITOR!!!!! Pe ce lume traiesc circotasii???? Si marele cardiolog GEORGESCU a murit???? de ce ?????????

  • care mortalitate mai boule a lui dr. grosu care este plecata din tara de aproape un an. v-a omorat din alta parte….habar nu ai ce vb.

Adauga un comentariu