National

Ancheta la Ministerul Apararii, dupa moartea unui militar. Soldatul decedat fusese trimis in misiune fara documente

Publicat: 05 aug. 2015
1
Viitorul unui copil de militar este frant de un sistem. Delia are 4 ani si este fiica lui Laurentiu Mihai, plutonierul major decedat in autocarul care a facut accident, pe 29 iulie, in Teius. 
 
Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa a declansat deja Corpul de Control pentru a face verificari. La final, raportul va fi trimis catre Parchetul Militar
 
Laurentiu era in misiune in acel moment. Se intorcea din Oradea, spre Bucuresti, dar prezenta lui acolo nu era justificata de niciun document. 
 
Militarul Laurentiu Mihai fusese chemat, nejustificat, din concediu. Si nu a fost avansat post-mortem. Avansarea nu este doar un titlu onorific, iar, lipsa ei, injumatateste drepturile urmasilor. Ale sotiei si-ale copilului. 
 
Plutonier-major Laurentiu Mihai. Dupa 15 ani de activitate, Laurentiu a murit in misiune. Dupa o deplasare catre Oradea, de Ziua Imnului National, autocarul in care se aflau 25 de militari din Fanfara Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul a plecat spre Bucuresti.
 
Cu doua ore inaintea accidentului, Laurentiu si-a sunat sotia. 
 
Laurentiu a fost declarat mort dupa o ora si jumatate de manevre de resuscitare.
 
Toti militarii venisera la ordin la acel eveniment, nu de buna-voie.
 
Niciun militar nu a semnat. Cu toate acestea, reporterul Antena 3 care a investigat cazul a reusit sa demonstreze ca unele rapoarte au fost nu doar redactate, ci si semnate. 
 
Pe 30 iulie, Laurentiu a ajuns in Unitate, in sicriu.Adauga un comentariu