Actualitate

Ancheta in cazul prabusirii elicopteruluI SMURD este departe de a fi finalizata. Colegii celor patru eroi, chemati la audieri

Publicat: 14 iun. 2016
1

Tragicul accident al elicopterului Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) prabusit in Republica Moldova la inceputul acestei luni a facut ca imediat sa fie declansata si o ancheta a procurorilor din tara vecina. De altfel, in aceste zile, la Parchet au fost chemati si colegii celor patru victime.

Angajatii Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) au fost chemati pentru a oferi detalii anchetatorilor despre ultimele momente inaintea zborului, despre starea elicopterului, dar si multe alte aspecte ce au condus la una din cele mai mari tragedii din ultimii ani. Dosarul a fost deschis de procurorii de la Sectia Militara a Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie. Ancheta se va face in colaborare cu Procurorul General din Republica Moldova.

Anchetatorii incearca sa determine cauzele cau au dus la prabusirea elicopterului: conditiile meteorologice, eroare de pilotaj sau defectiune tehnica. Accidentul a avut loc pe 2 iunie, in momentul in care echipajul de patru membri se afla deasupra raionului Cantemir. Accidentul este cu atat mai ciudat, cu cat elicopterul prabusit era unul din cele mai noi aflate in dotarea Ministerului Afacerilor Interne.

Conform Departamentului pentru Situatii de Urgenta, aeronava de tip EC-135 a fost fabricata în august 2014 si a avut ultima inspectie periodica în luna februarie a acestui an. Pana acum nu au fost raportate incidente in care cineva sa se planga de aparatul de zbor, lucru confirmat si de cei de la MAI. La bord se aflau patru persoane: medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, pilotul comandor Doru Gavril si copilotul capitan comandor Voicu Socae.
Adauga un comentariu