Actualitate

Ancheta EXPLOZIVA a procurorilor ieseni, cu implicatii medicale! Ieri a fost retinut seful unei mari asociatii!

Publicat: 06 oct. 2015
1

@ Ieri dimineata, seful acestei organizatii a mers sa stea de vorba cu procurorii, apoi a petrecut noaptea in spatele gratiilor @ Acest om se afla intr-o pozitie cheie si a acceptat sa primeasca spaga de la iesenii care isi doreau un astfel de lucru @ Este seful uneia dintre cele mai respectate asociatii din Iasi, insa, pentru bani a acceptat sa faca astfel de grozavii @ Anchetatorii au descoperit pana in prezent cinci persoane care i-au dat spaga pentru a elibera certificate de handicap @ Din informatiile detinute de reporterii BZI, ar fi fost realizate mai multe interceptari telefonice compromitatoare pentru Romeo Barboselu

Caz strigator la cer descoperit de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Presedintele Asociatiei Nationale a Surzilor, Filiala Iasi, a fost retinut ieri dimineata pentru comiterea mai multor infractiuni de luare de mita. In urma cu cateva zile, procurorii au descins la sediul asociatiei mentionate si au ridicat mai multe documente utile pentru ancheta. L-au audiat si pe Romeo Barboselu, insa l-au lasat sa plece acasa dupa ce a dat declaratie. Din informatiile detinute de reporterii BZI, acesta nu ar fi recunoscut comiterea faptelor in prima instanta. Romeo Barboselu se afla in atentia procurorilor inca din anul 2014, pe numele sau fiind inregistrat un dosar mai vechi pe motiv ca lua spaga pentru a elibera adeverinte de la Asociatia Teritoriala a Surzilor, documente necesare intocmirii dosarului de pensionare.

Intre timp, pe masa anchetatorilor au ajuns alte fapte mai noi comise in anul 2015. Mai exact, procurorii au descoperit ca in perioada mai/iunie 2015, Romeo Barboselu ar fi primit spaga de la mai multe persoane care voiau sa obtina pensie de handicap, cu dosar medical. Primea bani nu doar de la cei care sustineau ca au deficiente de auz sau de vorbire, ci si de la alte persoane care voiau sa primeasca pensie de handicap. Romeo Barboselu era un membru vechi al Comisiei de Evaluarea a Persoanelor cu Handicap si toti ceilalti membri aveau incredere in el. Anchetatorii au descoperit pana in prezent cinci cazuri clare in care presedintele Asociatiei Surzilor Iasi a primit spaga, insa numarul celor care au platit pentru a obtine un certificat de handicap este mult mai mare. Din informatiile detinute de reporterii BUNA ZIUA IASI, nu a existat un flagrant clasic, ci exista alte mijloace de proba care i-au pus pe procurori in situatia sa-l retina pe Barboselu. Trebuie mentionat ca acesta, desi era presedintele unei astfel de asociatii, nu avea deficiente de auz.

A fost supravegheat si ascultat

In momentul in care au aflat detalii despre activitatea infractionala a barbatului, oamenii legii au inceput supravegherea lui si i-au pus telefonul sub ascultare. Ar exista mai multe discutii telefonice destul de clare, din care reiese ca Romeo Baboselu era familiarizat cu acest stil de viata. Sumele pe care persoanele dornice de a obtine certificatul de handicap le ofereau sunt de ordinul sutelor de euro. Cercetarile vizeaza aprobarea unor dosare de pensionare pe motive de deficiente de auz si nu numai, in conditiile in care persoanele respective nu aveau probleme de sanatate. Romeo Barboselu conducea si Asociatia Teritoriala a Surzilor Iasi si a facut parte pana in luna iunie din Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap. Aceasta este o comisie care functioneaza in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si care stabileste gradul de handicap al persoanelor care solicita pensionarea pe caz de boala. Cuantumul pensiei se stabileste in functie de gradul de handicap. Cu cat persoana care solicita ajutorul financiar are deficiente locomotorii, de auz, vaz, psihice etc. mai grave, cu atat pensia este mai mare.

Cu avizul dat de Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, persoana care solicita pensia de adreseaza in final Casei Judetene de Pensii, care aproba in final acordarea acestei pensii speciale. Ieri dimineata, Romeo Barboselu s-a prezentat din nou la audieri, insa, de data asta n-a mai fost lasat sa plece acasa. Procurorii au considerat ca acesta trebuie sa fie trimis in spatele gratiilor, avand in vedere gravitatea faptelor. Ordonanta de retinere a fost emisa in jurul orei 12:00, iar inculpatul a fost dus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi. Procurorii au formulat propunere de arestare preventiva, insa, cel mai probabil aceasta cerere va fi judecata in aceasta dimineata. Scandalul persoanelor care obtin certificatul de handicap in mod ilegal este unul mult mai vechi. Acum, procurorii ieseni au atins o zona extrem sensibila. Ieri, la sediul Asociatiei Surzilor nu a fost gasita decat femeia de serviciu.
Comentarii
 • Nu cumva acest individ are un fiu care lucreaza in cadrul Directiei de Asistenta Sociala Iasi, care m-a sicanat cu dosarul tatalui meu, desi avea toate documentele in regula, obtinand Decizia la o zi dupa decesul lui?

 • In sfarsit se face lumina in randul persoanelor cu deficiente de auz si vorbire! Dupa atatia ani de manipulare in sfarsit suntem eliberati de acest barbat care dicteaza schimbarea gradului din certificat de handicap celor care indraznesc sa il infrunte.

 • Doresc sa fac o precizare: dl Barboselu Romeo nu este Presedintele Asociatiei Nationale a Surzilor – Filiala Iasi. Dl Barboselul Romeo este salariat la Asociatia Teritoriala a Surzilor Iasi adica o Asiciatie care nu are legatura cu Asociatia Nationala a Surzilor din Romania – Filiala Iasi. Am facut aceasta precizare cnforma cu realitatea si a nu se aduce prejudicii unei Asociatii care nu are legatura cu acest domn. Rog Redactia sa faca corectura necesara. Multumesc!

 • Persoanele cu anumite deficienti si grade de handicap beneficiaza de unele avantaje?
  Poate ca adeverintele respective sunt folosite pentru atingerea unor scopuri cum ar fi obtinerea unei legitimatii de calatorii gratuite pe mijloacele de transport in comun.

 • Politistii ar trebui sa o cerceteze si pe Butnariu Sanda ,si ea a apelat la Barboselu pt certificat de handicap si are si liber pe toate mijloacele de transport in baza adeverintei de handicap ,desi aceasta individa e sanatoasa si umbla imbracata la ultimul racnet,a dat spaga lui Barboselu ,sapati si veti afla mai multe.

 • Nu faceti confuzie intre Asociatia Nationala a Surzilor din Romania – Filiala Iasi ( ANSR – Filiala Iasi ) si Asociatia Teritoriala a Surzilor ( filiala privata unde Barboselu este „stapan” manipulator al surzilor )
  Faceti reportaj ca lumea! Nu ne stricati imaginea ca veti suporta un proces.

 • Doar certificatul de handicap? Sapati mai adanc! Mai sunt multe acte de inselaciune, abuz de putere, manipulare pe fond psihologic. El se crede zeul surzilor, chiar are grija sa transmita „fanilor” sai ca el e cel mai tare.

Adauga un comentariu