National

ANAF, ANUNT BOMBA! Ce se va intampla cu romanii care au DATORII la Fisc. FARA PRECEDENT

Publicat: 18 aug. 2016
1

Persoanele fizice cu datorii la stat insumau restante de peste 3 miliarde lei (671,1 milioane euro) in data de 30 iunie. Totusi, acestia erau cu 32% mai putini decat in urma cu 3 luni.

Numarul persoanelor fizice cu datorii la stat, care insumau peste 3 miliarde lei (671,1 milioane euro) in data de 30 iunie, era de 126.365, cu 32,5% mai mic decat cel de 187.230 inregistrat dupa primul trimestru al acestui an, din lista fiind excluse persoanele ale caror datorii la buget sunt mai mici sau egale cu suma pe care trebuie sa o primeasca la randul lor de la stat, a anuntat joi Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

In 16 mai, ANAF a publicat lista cu datornicii persoane fizice, cu restante de peste 1.500 lei la 31 martie, fiind inregistrati 187.230 debitori, care aveau de plata 3,4 miliarde lei, inclusiv din activitati independente sau profesii libere, Fiscul mentionand ca poate recupera la acest moment circa 2,3 miliarde lei.

Listele au generat mai multe replici din partea unor persoane care fie si-au platit taxele, fie se judecau cu Fiscul, considerand ca nu trebuie sa plateasca sumele impuse de catre ANAF, scrie News.ro.

In luna iulie, ANAF a schimbat regulile de publicare a listelor datornicilor la buget. Astfel, urmatoarele liste vor elimina persoanele fizice si firmele ale caror datorii la stat sunt mai mici sau egale cu sumele pe care trebuie sa le primeasca de la stat, prin restituire sau rambursare.

„Suplimentar, listele debitorilor publicate de ANAF au o noua coloana denumita „Observatii”, care contine precizari privind starea juridica a debitorilor, respectiv insolventa, faliment sau insolvabilitate”, se arata in comunicat.

Cei mai mari datornici

Peste 60.000 de datornici la Fisc si-au platit restantele in ultimele trei luni. Printre ei si Regele Mihai care si-a achitat datoria de peste 4 milioane de lei. La jumatatea anului, peste 126.000 de romani nu-si platisera darile catre ANAF.

Pe „lista neagra” a ANAF se regasesc in continuare nume sonore de pe lista precedenta afisata pe 17 mai. Cu o restanta de 232 de milioane de lei, apare si primarul sectorului 3, Robert Negoita, urmat de George Becali cu 9,7 milioane de lei.

Locurile trei si patru sunt ocupate de sotii Ciorbea cu restante de 193.869 lei si 373.693 lei.

Pe locul cinci se claseaza fostul ministru de Finante Eugen Teodorovici cu o datorie de 56.861 lei. Fata de lista precendenta, acesta a mai platit o parte din restanta catre stat, atunci avea o restanta de 74.000 de lei.
Comentarii
  • Dupa ce termini de mancat… sa te speli pe dinti.
    Vrem sa vedem PSD-istii, tiganii, jidanii, afaceristii cu statul sa fie obligati sa-si plateasca datoriile!

Adauga un comentariu