Local

Anabolizante descoperite la o razie vamala

Publicat: 21 oct. 2011
1

O echipa comuna formata din inspectori vamali si ofiteri din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera au organizat miercuri o razie si au oprit mai multe mijloace de transport pe DN 28, Iasi – Raducaneni – Albita. „Pe raza localitatii Zbieroaia – Gura Bohotin, într-un microbuz Mercedes Sprinter, înmatriculat în Republica Moldova, în care se aflau doi cetateni moldoveni, s-au descoperit 10 sortimente de produse ce contineau substante anabolizante, însumând 3.300 tablete si 592 fiole. Totodata, pe corpul soferului si sub scaunele microbuzului au fost descoperite 70 pachete de tigari marca Marlboro. Din declaratia persoanelor implicate, atât anabolizantele, cât si tigarile aveau ca destinatie Italia”, a declarat Liana Barbu, purtatorul de cuvant al Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Iasi.

Anabolizantele si tigarile au fost confiscate, iar cele doua persoane din microbuz au primit o amenda totala de 40.000 lei.

Tot miercuri, la Biroul Vamal de Frontiera Sculeni s-a prezentat pentru control vamal un autoturism marca Volkswagen Passat, iar echipa comuna de control a descoperit în locasuri special amenajate în pragurile autoturismului, prin confectionarea unor guri de vizitare, 105 pachete de tigari marca Winston. Soferul a primit o amenda de 6.000 lei, iar tigarile si autoturismul au fost confiscate.
Adauga un comentariu