International

Americanii se orienteaza spre JIHADISM. Mor pentru Statul Islamic.

Publicat: 27 aug. 2014
1
Un american suspectat ca fiind un jihadist ultraradical din cadrul gruparii Statul Islamic (SI) a fost ucis in confruntari armate in Siria, a anuntat marti seara Casa Alba, confirmand o informatie difuzata de televiziuni americane, relateaza AFP.
„Eram la curent cu prezenta in Siria a cetateanului american Douglas McAuthur McCain si putem sa confirmam moartea acestuia”, a declarat, citata intr-un scurt comunicat, Caitlin Hayden, o purtatoare de cuvant a Consiliului pentru Securitate Nationala (NSC), Cabinetul de Politica Externa al presedintiei americane.
Hayden reactiona fata de informatii difuzate de catre posturile NBC si CNN, care au dezvaluit ca McCain a fost ucis in weekend, in confruntari armate intre grupari rebele siriene rivale. NBC a citat o sursa din cadrul opozitiei armate moderate Armata Siriana Libera (ASL) si fotografii cu cadavrul si pasaportul cetateanului american. CNN a prezentat marturia unchiului lui McCain.
Potrivit NBC, americanul facea parte dintr-un grup de trei combatanti jihadisti straini din cadrul SI, ucisi in ziua respectiva.

Citeste si: Atentat sinucigas la Bagdad

 Adauga un comentariu