International

Americanii au pus gand rau dronelor

Publicat: 20 aug. 2015
1
Agentiile guvernamentale americane pregatesc impreuna cu politia statala si locala un sistem de contracarare a dronelor periculoase. Programul vine pe fondul amenintarilor de securitate reprezentate de dronele periculoase.
Desi cercetarea privind urmarirea si distrugerea dronelor este in primele faze, a existat cel putin un test practic pana acum, dezvaluie Reuters.

Citeste si  Elvetia incepe sa imparta corespondenta cu drona

In ajunul Anului Nou, anul trecut, politia din New York a folosit un sistem pe baza de microunde pentru a incerca sa urmareasca in Times Square o drona disponibila in comert si sa o trimita inapoi operatorului, a dezvaluit o sursa implicata in acest test.
Testul a avut insa probleme din cauza interferentelor cu carele de televiziune din piata supra-aglomerata. Cu toate acestea, a fost prima incercare din cadrul efortului la care participa Departamentul de Securitate Natonala, Administratia Federala de Aviatie si Departamentul Apararii.

Citeste si  Studentii de la Universitatea Tehnica, implicati intr-un proiect SF. Nu ai fi crezut ca se poate 

Numarul zborurilor de drone neautorizate a crescut alarmant in anul ce a trecut si exista temeri ca una poate lovi un avion comercial in timpul decolarii sau aterizarii, sau poate fi folosita ca arma intr-un atac deliberat.
Autoritatile americane au putine instrumente la indemana pentru a identifica operatorii dronelor, multi dintre acestia pasionati de aparate de zbor nepilotate. Daca ar exista insa un sistem capabil sa scoata din uz o drona si sa ii identifice operatorul, atunci agentiile de aplicare a legii ar avea capacitatea practica de a bloca aceste zboruri.Adauga un comentariu