Local

Amenzi usturatoare pentru soferii ieseni care nu au respectat legea

Publicat: 05 iul. 2016
1

Politistii din cadrul Serviciului Rutier Iasi au desfasurat o actiune pentru combaterea nerespectarii dispozitiilor legale privind acordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentara a drumului public si nerespectarea de catre pietoni a normelor privind circulatia pe drumurile publice.

Au fost aplicate 32 de sanctiuni contraventionale în valoare de 2.500 de lei, dintre care 27 pentru abateri ale pietonilor si 5 pentru conducatorii auto, cu retinerea permiselor de conducere. Spre exemplu, a fost sanctionat contraventional, cu suma de 500 de lei si retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 30 de zile, un barbat de 40 de ani, din municipiul Iasi, care în timp ce conducea un autoturism pe raza orasului Podu Iloaiei, la trecerea destinata pietonilor, semnalizata prin indicatoare si marcaj rutier, nu a oprit si nu a acordat prioritate de trecere unui grup de pietoni, angajati în traversarea regulamentara a partii carosabile.
Comentarii
  • amendati toti soferii care trec pe rosu, merg cu viteza mare prin oras, claxoneaza aiurea , se intrec unii cu altii pe sosea, stationaeaz pe liniile de tramvai; luati-le permisele de conducere pentru totdeauna !

Adauga un comentariu