Local

Amenzi usturatoare pentru comercianti! Comisarii de la OPC au facut verificari

Publicat: 14 sept. 2016
1

Lunar, zeci de ieseni nemultumiti de diferite oferte sau servicii merg la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi, pentru a depune reclamatii. Astfel, in luna august 2016, comisarii CJPC Iasi au intreprins un numar de 145 actiuni de control, ocazie cu care s-au aplicat un numar de 61 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 73.000 de lei.

S-au inregistrat spre solutionare un numar de 320 reclamatii din partea consumatorilor, cele mai multe privind furnizarea de servicii si utilitati. De regula, cele mai multe reclamatii sunt depuse impotriva firmelor de telefonie si internet, insa nu in fiecare luna se intampla asta. Inspectorii OPC Iasi au desfasurat pe parcursul lunii trecute controale la comercializarea produselor de panificatie si a painii. In urma verificarilor au fost aplicate 6 sanctiuni.

De asemenea, verificari s-au facut si la comercializarea legumelor si fructelor, unde comisarii au aplicat 5 sanctiuni. Nici comercializarea sucurilor si bauturilor racoritoare nu a fost sarita, si acolo aplicandu-se 16 sanctiuni pentru depozitarea necorespunzatoare a marfii. „Vanate” au fost si promotiile, in Iasi existand luna trecuta 13 agenti comerciali care nu au respectat prevederile legale. Produsele congelate tot timpul reprezinta un pericol pentru consumatori, de aceea inspectorii de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) au desfasurat mai multe actiuni de control.

In urma acestora, au aplicat patru sanctiuni. Si comerciantii care vand miere de albine au fost verificati, insa doar unul dintre acestia a fost sanctionat. Iesenii pot depune reclamatii la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) cand nu sunt multumiti de diferite produse sau servicii, iar comisarii vor face verificari.
Adauga un comentariu