Local

Amenzi usturatoare date de catre inspectorii de la Fisc. Iata ce nereguli au fost constatate

Publicat: 09 mart. 2016
1

Activitatea de inspectie fiscala a derulat actiuni de control in conformitate cu sarcinile transmise prin programele de activitate de catre ANAFDirectia Generala de Inspectie Fiscala. In vederea verificarii modului de evidentiere, calculare si plata a obligatiilor fiscale datorate de catre contribuabili, precum si in vederea prevenirii, descoperirii si combaterii actelor si faptelor care au ca efect evaziunea fiscala, in primele doua luni ale anului 2016, au fost efectuate 282 de actiuni de control.

Selectia contribuabililor pentru inspectii fiscale generale s-a efectuat in urma unei analize de risc pe baza informatiilor detinute in bazele de date ale administratiilor financiare. In primele doua luni ale anului 2016, organele de inspectie fiscala au aplicat 8 amenzi contraventionale, in suma de 20,3 de mii de lei. Cu ocazia inspectiilor fiscale efectuate in primele doua luni ale anului 2016, s-au constatat abateri de la prevederile legale referitoare la calcularea, inregistrarea si virarea de catre contribuabili a obligatiilor la bugetul general consolidat al statului, fiind stabilite de catre organele de inspectie fiscala diferente constand in impozite, taxe si contributii sociale in valoare de 44.417,82 de mii de lei.

In primele doua luni ale anului 2016, au fost inaintate sesizari penale organelor de urmarire si cercetare penala, pentru continuarea verificarilor si stabilirea persoanelor vinovate si a gradului de participare a acestora la infractiune, incheindu-se 15 procese verbale de control, valoarea totala a prejudiciului estimat fiind de 41.716,90 de mii de lei. Analizand rezultatele obtinute urmare a inspectiilor fiscale desfasurate la persoane fizice, se constata ca in primele doua luni ale anului 2016 au fost efectuate 20 de actiuni de control, din care 12 inspectii fiscale generale, 8 inspectii partiale, sumele suplimentare atrase la bugetul general consolidat al statului fiind de aproximativ 471,014 de mii de lei.
Adauga un comentariu