Local

Amenzi drastice date in targul din Scanteia, in Saptamana Mare

Publicat: 26 apr. 2016
1
La data de 25 aprilie 2016, in intervalul orar 7:30 – 13:30, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, Sectiei 2 Politie Rurala Ciurea, cu sprijinul reprezentantilor DSVSA, ITRSV si OARZ au actionat pentru verificararea respectarii legalitatii functionarii agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul comercializarii produselor din carne si altor produse alimentare sau nealimentare specifice perioadei premergatoare Sarbatorilor Pascale, pentru prevenirea si combaterea actelor ilicite de comert, a contrabandei cu produse accizabile, cat si pentru prevenirea si combaterea oricaror fapte de natura sa incalce prevederile legale.
S-a actionat in zona targului ce are loc saptamanal din satul Scinteia, precum si in satele arondate comunei Scinteia, fiind controlate 39 societati comerciale si persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 25 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 11.400 lei. Au fost confiscate 1.000 perechi incaltaminte susceptibile a fi contrafacute si 7.4 kg stafide avand termenul de valabilitate depasit.
Un barbat de 49 de ani din judetul Vaslui a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 500 de lei intrucat a efectuat acte de comert cu produse a caror termen de valabilitate a expirat. Un barbat de 42 ani din comuna Grajduri a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 600 lei, conform H.G.nr. 984/2008, intrucat in calitate de detinator de animale, a oferit spre vanzare mai multe porcine, in targul saptamanal Scinteia, fara a detine documente prevazute de legislatia sanitar veterinara in vigoare.Adauga un comentariu