Eveniment-Social

Amenda penala pentru batutul nevestei

Publicat: 14 feb. 2000
1

•Sotia reclamanta a sustinut ca sotul i-a dat o boala venerica

Tribunalul Militar a finalizat cercetarile judecatoresti in dosarul inculpatului Costel Anton, fost capitan intr-o unitate militara ieseana, care a fost acuzat de comiterea a trei infractiuni de lovire. El a fost reclamat la Parchetul Militar de catre sotia sa, ea sustinand ca in lunile septembrie si octombrie ale anului trecut a fost batuta de sot. In urma „corectiei” aplicate, femeii i s-a invinetit sanul stang, fesa dreapta si i-a fost rupt un deget.

In actul de acuzare se retine ca Anton Costel si-a luat la bataie nevasta in zilele de 25 septembrie, 9 si 28 octombrie, cand a lovit-o cu pumnii si cu picioarele, provocandu-i leziuni care au necesitat pentru refacere intre trei si patru zile de ingrijiri medicale. Fostul ofiter nu a recunoscut ca si-a batut femeia, sutinand ca se certau destul de des, insa nu a recurs la violente fizice in perioada respectiva.

La ultimul termen din proces, Iuliana Anton a declarat, fara a avea nici o legatura cu cauza, ca sotul ei a contactat o boala venerica de la amanta pe care o frecventa, boala pe care i-a transmis-o si ei. Totodata, reclamanta a depus la dosar un memoriu, in care arata ca sotul cu care se afla acum in divort i-ar fi spus ca este sigur ca va avea castig de cauza in proces, pentru ca „se are bine” cu membrii instantei de judecata.

La finele procesului, inculpatul Costel Anton a adaugat ca sotia i-a „aranjat” acest dosar penal, deoarece vrea sa castige casa in care locuiesc in urma pronuntarii sentintei de divort. Ieri, Tribunalul Militar Iasi l-a condamnat in sedinta publica pe fostul capitan Costel Anton la plata unei amenzi penale in valoare de 1,7 milioane de lei si a respins cererea reclamantei de obligare a paratului la plata de daune morale de opt milioane de lei. Sentinta nu este definitiva, partile avand posibilitatea de a o ataca prin recurs la Tribunalul Militar Teritorial din Bucuresti, in termen de zece zile.




Adauga un comentariu