Eveniment-Social

Ambulatorii de sase milioane euro, la spitalele din Iasi

Publicat: 04 oct. 2012
1

@ Trei unitati medicale din Iasi vor beneficia de ambulatorii ultramoderne in maxim doi ani de zile @ Valoarea celor trei proiecte atinge suma de sase milioane euro

Trei unitati medicale din municipiul Iasi vor beneficia de ambulatorii de specialitate ultramoderne. O decizie in acest sens a fost luata zilele trecute la o sedinta a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADRNE) cu autoritatile din judetele Moldovei. Astfel, Spitalul de Neurochirurgie, cel de Pneumoftiziologie si maternitatea Cuza Voda vor beneficia de ambulatorii moderne, in valoare totala de 6 milioane euro. In maxim doi ani de la începerea lucrarilor, cele trei ambulatorii vor fi reabilitate si modernizate. Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iasi va avea o valoare de 2,4 milioane euro si va fi realizat in 24 luni. Ambulatoriul de la Neurochirurgie va avea o valoare totala de 1,5 milioane euro si va fi realizat in 21 luni, iar cel de la Cuza Voda va avea o valoare de 2,1 milioane euro, urmand a fi implementat in 28 luni. La Penumoftiziologie se urmareste, printre altele, si dotarea unitatii cu un aparat de ecografie toracico-abdominala, dar si cu dotari si echipamente pentru cinci cabinete medicale pentru adulti, doua cabinete medicale pentru copii, un laborator radiodiagnostic, un laborator de hematologie, un laborator de anatomie patologica, unul de bacteriologie, precum si a unui laborator de biochimie. Totodata, proiectul mai cuprinde si o camera de recoltare si un cabinet de explorari functionale.

In cazul ambulatoriului de la Cuza Voda, se urmareste crearea a doua servicii medicale noi, o scoala a parintilor si unul de kinetoterapie. Totodata se vor achizitiona 335 bucati echipamente, aparatura si dotari specifice. La Neurochirurgie se urmareste deschiderea a sapte cabinete medicale modernizate si dotate complet. In calcul au fost luate un cabinet de neurochirurgie, unul de neurologie, un cabinet de oftalmologie, unul de explorari functionale, un cabinet otorinolaringologie, unul de ortopedie si traumatologie, precum si un cabinet de medicina interna.
Adauga un comentariu