Eveniment-Social

Ambulante nu pot ajunge la solicitari. Bolnavii din satele iesene sunt carati cu sania si cu ATV-ul

Publicat: 16 dec. 2012
1
Din cauza vremii, nici ambulante nu mai pot ajunge la solicitari. Potrivit dr. Florin Agapi, managerul de la Serviciul de Ambulanta Iasi, salvarile ajung pana la un punct, iar de aici nu mai pot inainta, astfel ca bolnavii sunt transportati cu saniile, ATV-urile si utilajele primariilor. Cinci solicitari pentru femei gravide au fost efectuate pana la aceasta ora la nivelul judetului.
La Fantanele, o femeie careia ii venise sorocul a fost scoasa pana la Focuri cu o sanie, iar de aici a putut fi preluata de o ambulanta. La Gropnita, un utilaj al primariei a transportat o gravida pana la echipajul de prim-ajutor. La Valcele, comuna Vladeni, o femeie aflata la a saptea nastere, a fost scoasa din nameti tot de un utilaj trimis de primar. La Frunzis, comuna Mironeasa, o gravida a fost transportata si cu sania si cu ATV-ul pana la ambulanta, care nu a mai putut inainta. La Feredeni, comuna Deleni, o femeie a nascut acasa ajutata de asistenta de pe ambulanta.
O ambulanta a fost solicitata si la Petris, comuna Belcesti, pentru un copil de doua luni, insa aici drumul este complet blocat. S-a luat legatura cu asistenta din comuna care va acorda micutului primul-ajutor, pana la gasirea unei solutii care sa permita transportul acestuia la spital.Adauga un comentariu