Eveniment-Social

Ambasadorul Olandei in Romania, in vizita la Iasi

Publicat: 06 sept. 2013
1
In cursul zilei de astazi, 6 septembrie, Excelenta Sa Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel, ambasadorul Olandei in Romania, a efectuat o vizita la Iasi, unde s-a intalnit cu reprezentantii municipiului. Vizita a fost solicitata de ambasador la intoarcerea de la Chisinau, unde si-a depus scrisorile de acreditare in calitate de Ambasador al Republicii Moldova.
 
Discutiile au vizat mai ales oportunitatile oferite de fondurile europene atrase de municipalitatea ieseana pentru dezvoltarea orasului, atragerea de investitii straine si perspectivele regionalizarii in Romania. Excelenta Sa a apreciat in mod special calitatea deosebita a institutiilor de educatie din oras, pozitia geo-strategica a orasului pentru investitori, mai ales in domeniul IT. 
 
S-a discutat si depre potentialul agricol al regiunii de Nord-Est, ambasadorul aratandu-se interesat de stimularea companiilor olandeze de a dezvolta aici activitati in domeniu si de a stimula exportul produselor agricole romanesti in Olanda si Uniunea Europeana. Excelenta Sa a propus si initierea unei sesiuni de comunicari a Atasatului pe Agricultura din cadrul Ambasadei Olandei la Universitatea de Stiinte Agricole Iasi, pentru a atrage tinerii in domeniu si a incuraja modernizarea agriculturii in zona.Adauga un comentariu