Eveniment-Social

Ambasadorii culturii sustin Iasul! Mesajele acestora vor cantari greu în dosarul de candidatura

Publicat: 04 oct. 2015
1

@ Iasul se apropie din ce în ce mai mult de obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana 2021 @ Au fost selectati 6 dintre ambasadorii culturali ai acestui proiect

Municipiul Iasi se apropie cu pasi marunti, dar siguri, de întocmirea unui dosar cat mai complet si care sa ofere sanse cat mai mari pentru a duce la bun sfarsit proiectul din anul 2021. Campania „Ambasadorii Iasi 2021„, lansata de Fundatia Iasi – Capitala Culturala Europeana 2021, va aduna peste 15 personalitati din domenii diferite, care vor sustine candidatura orasului.

„Suntem foarte bucurosi sa primim sprijinul acestor mari personalitati, este o adevarata onoare pentru noi! Suntem convinsi ca aceasta campanie va întari mesajul ca Iasul dispune de oamenii, de resursele si de valorile culturale necesare pentru a deveni Capitala Europeana a Culturii în 2021”, a declarat Iulian Boia, directorul executiv al Fundatiei – Iasi Capitala Culturala Europeana 2021. In fiecare saptamana, vor fi anuntati cate trei ambasaori, care îsi vor prezenta testimonialele de sustinere a acestei campanii.

„Am plecat de la ideea de a nu avea foarte multi ambasadori. Nu e o chestiune de cantitate, ci de relevanta si, în masura în care a fost posibil, de oameni care nu sunt din Iasi, dar care cunosc si iubesc acest oras, dar si de oameni plecati din Iasi în diaspora. Am încercat sa prindem pe fiecare segment, figuri cu adevarat reprezentative si ne bucura faptul ca au raspuns cu entuziasm la rugamintea noastra”, a declarat Florin Cintic, directorul artistic al proiectului Iasi – Capitala Culturala Europeana. Pana în momentul de fata, lista cu ambasadorii acestui proiect însumeaza doar 6 astfel de personalitati, printre care directorul Muzeului Literaturii Romane din Iasi, scriitorul Dan Lungu, actorul Ion Caramitru, scriitorul Matei Visniec, pianista Raluca Stirbat, actorul Teodor Corban si, nu în ultimul rand, Moshe Idel, profesor universitar la Universitatea din Ierusalim. Dosarul de candidatura al Iasului are ca tema principala si ca slogan formula „Switch On” si va fi depus la Ministerul Culturii pe data de 10 octombrie. „Switch on este expresia a ceea ce ne dorim sa obtinem prin acest proiect, respectiv sa schimbam fata orasului, sa comutam pe Iasi, aceasta fiind si tema întregului dosar. Vrem ca 2021 sa fie momentul în care transformam Iasul în centrul de interes al fluxurilor intelectuale, culturale si democratice europene”, a precizat Florin Cîntic. Programele care stau la baza proiectului sunt „Punti creative”, „Celebrând diversitatea spirituala”, „Dor si calator”, „Puncte puncte…”, precum si ariile de acoperire ale conceptului „Memorie responsabila”, „Cultura vie”, „Spiritualitate implicata” si „Creativitate angajata”.
Adauga un comentariu