Eveniment-Social

Amatorism! Primaria vrea sa modifice a doua oara proiectele modernizarii unor scoli

Publicat: 13 aug. 2014
1

@ Primaria modifica pentru a doua oara indicatorii economici ai unor proiecte depuse spre finantare la ADRNE, in mai putin de o luna

Municipalitatea ieseana se pregateste de aprobarea valorii unor proiecte de modernizare a catorva scoli. Contractele de finantare pe fonduri europene ce vor fi incheiate vizeaza continuarea lucrarilor la mai multe obiective la care finantarea a inceput in anii anteriori, dar guvernantii au sistat platile, restul de lucrari urmand a fi continuate cu economii ramase din finantarea proiectelor europene ale primariei. Astfel, noua valoare totala a investitiei „Constructie extindere corp A Liceul de Informatica Grigore Moisil si lucrari pentru desfiintare magazie” este de 5,29 milioane de lei cu tot cu TVA, fata de 3,39 milioane lei cat fusese aprobat luna trecuta. Contributia primariei la cheltuielile eligibile este de 60.661 lei.

„Desfiintarea partiala, consolidarea, reabilitarea si reamenajarea Scolii Primare „Carol I” – corp A va avea o finantare de 3,53 milioane de lei cu tot cu TVA, fata de 2,96 milioane de lei cat era aprobat in sedinta de plen de luna trecuta. Consolidarea unui corp de cladire la Scoala 33 Mihai Kogalniceanu va fi si ea modificata, de la 1,62 milioane, finantarea de care proiectul va beneficia urcand la 1,93 milioane de lei, cofinantarea primariei urmand a fi de 21.414 lei, reprezentand 2 la suta din valoarea eligibila. „Ultima modificare a indicatorilor tehnico-economici care ar urma sa fie adusa in atentia plenului e cea vizand reabilitarea caminului Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” din Iasi, care are propusa o valoare de 4,91 milioane lei cu tot cu TVA fata de 2,61 milioane lei cat era aprobat in 31 iulie 2014″, a detaliat Gabriel Andronache, purtator de cuvant al primariei.
Adauga un comentariu