Actualitate

Amanunte socante. Nichita nu poate nega niciun detaliu din acest dosar

Publicat: 14 dec. 2015
1

@ Detalii cu adevarat incredibile ies la iveala despre fostul primar Gheorghe Nichita @ De numele sau se leaga cel mai mare esec al Iasului din ultimii ani de zile @ Totul a fost povestit cu lux de amanunte de fostii sai colaboratori @ „Sper ca lipsa lui Nichita din Primaria Iasi este una din sansele Iasului de a respira”, a mai sustinut Catalin Ivan.

Detalii incredibile ies la iveala, dupa ce Iasul a ratat obtinerea titlului de capitala culturala europeana in anul 2021. Unul dintre cei care au sustinut acest proiect in ultimii ani a fost si europarlamentarul PSD Catalin Ivan. Acesta a aratat insa ca vinovat de acest esec este fostul primar Gheorghe Nichita. Fostul edil a refuzat sa lucreze cu expertii adusi de alte persoane, tocmai pentru a nu pierde capital electoral. Totul a iesit la iveala zilele trecute.

„Din nefericire, fostul primar al Iasului, Gheorghe Nichita, a descurajat aproape orice initiativa promovata, initiata sau organizata de europarlamentarul iesean. În 2012 am adus la Iasi primul titlu european, Oras european al sportului. Fiindca a fost un titlu obtinut de mine, Gheorghe Nichita a ales sa îngroape prin neglijarea totala a acestui titlu, care ar fi putut aduce la Iasi competitii sportive de nivel european. Atunci era capitala europeana a sportului orasul Istanbul. În paralel cu legaturile personale stabilite cu organizatorii evenimentelor sportive, am reusit sa îl conving pe primarul Istanbulului sa accepte o înfratire cu Iasul. Nu s-a întâmplat nimic, Nichita preferând sa ignore toate aceste oportunitati! Nu a dat nici macar un simplu telefon”, a explicat Catalin Ivan.

Europarlamentarul a mai aratat ca Nichita a refuzat sa discute in mai multe randuri cu experti culturali din Uniunea Europeana. „Dintr-un simplu si înjositor orgoliu, nu a putut accepta faptul ca am înfiintat, alaturi de douazeci de personalitati ale culturii iesene, Asociatia Iasi Capitala Culturala. Toata expertiza noastra de mai bine de doi ani a ignorat-o când a facut fundatia la Primarie. Însa, ultimul eveniment prabusit de Nichita a fost când, la initiativa mea si a viceprimarului de atunci Mihai Chirica, am organizat în Sala Mare a Primariei o dezbatere cu specialistii europeni pe capitale culturale si cu oamenii de cultura din Iasi, în care sa ne spuna câteva din avantajele si lipsurile pe care orasul le-ar avea în aceasta competitie. În dimineata evenimentului, a ordonat personal sa se încuie sala si sa nu mai aiba loc nicio întâlnire. Mai mult, multora dintre reprezentantii institutiilor de cultura care trebuiau sa participe li s-a sugerat sa nu vina la evenimentul lui Ivan. Inclusiv Mihai Chirica a iesit atunci din gratiile lui Nichita, fiind persecutat ca s-a aliat cu mine” a reamintit Catalin Ivan.

Se cere un proiect nou

Eurodeputatul iesean a sustinut si ca actuala echipa a primariei trebuie sa schimbe din temelii tot ceea ce a creat Nichita in ultimii 12 ani. „Nu consider vinovata de esec actuala echipa care s-a ocupat de dosarul de candidatura. Dupa ani de zile în care Nichita cu Cosmin Coman au distrus idea de fundatie, echipa lui Iulian Boia nu a avut la dispozitie decât o luna sa scrie un dosar menit a fi valabil ani de zile. Cu tot esecul, Mihai Chirica are meritul ca a schimbat din fundatie oameni care nu aveau decât pretentii, fara competente altele decât în drenarea sutelor de mii de euro alocate pentru candidatura. Iasul nu trebuie sa abandoneze evenimentele culturale din proiect. Putem sa învatam ceva din acest esec si sa regândim strategia culturala a orasului si sa începem sa facem cu adevarat cultura de nivel european în Iasi. Sper ca lipsa lui Nichita din Primaria Iasi este una din sansele Iasului de a respira”, a mai sustinut Catalin Ivan.
Comentarii
  • Tocmai tu ti-ai gasit sa vb prostii despre procedura de selectie a dosarelor de candidatura? Pai degeaba ai mai fost membru in Comisia de Cultura de la Brussels, dl. Europarlamentar!! Pai tu care stii criteriile cu ochii inchisi (sau poate habar nu ai si latri sa iti aperi stapanul …viitor) iti gasesti sa prostesti lumea? Ar tb sa te intrebi cum te mai suporta cei din jur la cat esti de ipocrit!!!

  • Ivan ăsta chiar e penibil. De ce a pierdut Iașul? Pentru ca a avut un dosar prost! Cine a făcut dosarul? Mihai Chirica si echipa pe care si-a ales-o! Nichita nu si-ar fi permis un așa eșec! Si, din câte se pare, oamenii de cultura din Iasi au refuzat să facă echipa cu pseudoprimarul!

  • Don IVAN , sunt inregistrari video oare ???cum a-ti iesit europarlamentar la IASI. Stiti cand aveati birou in spate la piata Nicolina si cand v-a ajutat H——a si cei de la P—l I—–i , cu caminele alea cu oameni multiii. AHO, AHO,AHO , COPII SI FRATI NE DATI ORI NU NE DATI

  • Cine si-a gasit să comenteze. Un om care a uitat de Iasi si care nu a facut nimic pentru oras. E clar ca are frustrările lui legate de Nichita, si probabil vrea o functie pe la Iasi si a gasit momentul bun de a se baga in seama.

  • Dupa razboi multi vitezi se arata. Si mult mai multi se apuca sa critice si sa arate cu degetul. La cat de implicat a fost Catalin Ivan in treburile orasului, ma mir ca a stiut ca Iasi candideaza pentru titlul de capitala europeana.

  • Iata ce rezultate a emis Anghel Dughitu prin Legea Pensiilor duble.
    Ciobenii vin pe urmele tale boieroiule.Sentinta civila 6 lunii -cine o pune in aplicare ?.

Adauga un comentariu