Actualitate

Amantul si sotul, amanetati la camatari

Publicat: 20 oct. 2011
1

@ Administratorul societatii Axa Design SRL din Iasi a facut credite cu acte false atat pe numele sotului, cat si pe numele amantului @ Acesta din urma era prieten foarte bun cu sotul Elenei Catrinescu @ Sotul a aflat de relatia amoroasa doar dupa ce au fost contractate niste credite prin acte false @ Culmea este ca sotul a fost angajat fictiv la firma detinuta de amantul Elenei Catrinescu @ Femeia l-a determinat pe amant sa-si convinga parintii sa faca si ei doua credite @ Desi batranii erau pensionari, figurau ca angajati la firma baiatului lor @ Au reusit astfel sa obtina credite in franci elvetieni fara sa se prezinte la banca @ Plangerea a fost depusa la Parchet chiar de parinti @ Intr-un final, Elena Catrinescu a ramas doar cu amantul @ Creditele cu acte false au fost contractate pentru a acoperi datoriile pe care femeia le avea la camatari

Administratorul unei societati care parea sa mearga foarte bine a fost trimis in judecata ieri de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi pentru comiterea mai multor inselaciuni. Elena Catrinescu, de 40 ani, administratorul firmei Axa Design SRL Iasi, care detinea mai multe magazine de haine in Iasi, a luat credite cu acte false de la Millenium Bank. Potrivit anchetatorilor, pe 29 februarie 2008, a obtinut un credit de 15.000 euro, iar pe 3 martie 2008 unul de 20.000 lei. Pentru contractarea lor a folosit acte false, care atestau ca este angajata ca director economic la societatea Bya Styl SRL. Femeia e acuzata si de comiterea infractiunii de instigare la inselaciune si fals deoarece, pe 4 si 5 februarie 2008, l-a determinat pe sotul sau, Romica Catrinescu, sa ia doua credite cu aceleasi valori ca cele mentionate mai sus. In documentele prezentate la banca, Romica Catrinescu figura ca angajat la firma Stef Coban SRL Iasi, care apartinea amantului Elenei Catrinescu, respectiv Gabriel Bandur. Acesta din urma va fi judecat pentru instigare la inselaciune, deoarece i-a determinat pe parintii sai sa ia doua credite tot cu acte false. Desi ei erau pensionari, in documentele de la banca figurau drept angajati la firma baiatului lor. Aurel Bandur, tatal amantului Elenei Catrinescu, a luat un credit de 23.000 franci elevetieni, iar mama 23.700 franci elevetieni si 15.600 lei. „Aceste credite au fost luate prin inducerea in eroare cu acte false a angajatilor bancii. Creditele nu ar fi fost acordate daca se cunostea situatia reala”, au precizat anchetatorii.

Trebuia sa acopere datoriile la camatari

Contractele false facute pe numele celor doi pensionari au fost intocmite de fiul lor, Gabriel Bandur, la rugamintea Elenei Catrinescu. Femeia a fost nevoita sa imprumute banii pentru ca avea datorii mari la camatari si nu le mai putea acoperi. Pur si simplu, a intrat intr-un impas financiar, din cauza caruia a fost nevoita sa apeleze la camatari. Pentru ca firma era deja in lichidare, bancile nu puteau sa o mai crediteze. Elena Catrinescu a fost asociata in firma cu Nadia Iacob, o femeie care a luat si ea credite cu acte false de la banci pentru a-si acoperi o parte din datoriile de la societate. In momentul in care a contractat creditele pe numele sotului si ale parintilor amantului, Elena Catrinescu le-a promis celor doi ca le va restitui imprumuturile. Numai ca societatea Axa Desing SRL a mers din ce in ce mai prost si a fost lichidata. Mai mult, asociata sa, Nadia Simona Iacob, a plecat in Mare Britanie si nu mai este de gasit. Cele doua erau bune prietene si si-au declarat ca se vor sprijini reciproc. Nadia Iacob a facut credite cu acte false pe numele parintilor si ale altor rude, apoi a fugit. Elena Catrinescu, pur si simplu, a copiat modelul si a facut la fel. In momentul in care a luat creditele, sotul si amantul sau erau prieteni. Mergeau impreuna la petreceri, se vizitau reciproc, fara sa existe nici o banuiala din partea sotului ca ar fi inselat chiar cu bunul sau prieten, Gabriel Bandur.

Femeia a luat toata vina asupra ei

Plangerea la Parchet a fost facuta in ianuarie 2009, chiar de catre parintii lui Gabriel Bandur. Acestia au primit somatii acasa din partea bancii din cauza ca nu si-ar fi achitat ratele la banca. Pentru ca stiau ca nu au luat nici un credit, oamenii s-au alertat si i-au spus baiatului. Acesta din urma i-a asigurat ca se va descurca si ca va achita creditul, insa nu a facut acest lucru. In cele din urma, batranii au depus plangere fara sa stie ca, de fapt, creierul afacerii era chiar amanta fiului lor. In fata procurorilor, Elena Catrinescu a luat toata vina asupra ei. „A avut o atitudine de recunoastere”, a precizat unul dintre anchetatori.

Femeie a aratat ca a facut credite ca sa-si acopere alte datorii. Nu poate fi executata silit pentru ca nu are bunuri pe numele ei. Sotul ei a declarat ca nu a stiut ce semneaza, acuzandu sotia si pe amantul acesteia. In schimb, Gabriel Bandur a recunoscut totul.
Comentarii
  • de ce asociati poza cu articolul asta?sunt 2 chestii total diferite,unii ar putea fi dusi in eroare , va rog frumos editati si schimbati poza!

  • Greu de neica la afacerile astea a troa. Pai Leule nostru, cel ce ne ducea prin paduri si ne invata sa gipam cu masinile, manca liber si bea si mai liber ba chiar si gatea, pai ala tot asa cu afacerile cu bancile. Sotioara – afacerista, el – afacerist, terenul – teren si banca – banca. Ma rog, amantii erau mai multi da’ nu se pune ca nu mai conteaza de cand cu glontu ala tras in sfarla. Dani mereu publica si el despre astea.

Adauga un comentariu