National

„Am avut o relatie apropiata”. Sebastian Ghita, despre relatia cu Kovesi: „Au fost mai mult de cateva zeci de intalniri”

Publicat: 10 oct. 2016
1

Dupa iesirea de la audierile de la DIICOT, Sebastian Ghita a intervenit telefonic intr-o emisiune TV si a vorbit despre audieri, dar si despre relatia pe care a avut-o cu procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Prima data am intalnit-o la un eveniment public, 2009-2010. Am ajuns la o relatie buna, azi nu ii mai spun de prietenie pentru ca lucrurile s-au mai schimbat” a precizat deputatul, care a completat ulterior: „Am avut o relatie apropiata, era de prietenie, nu am fost inculpat tot timpul, am inteles ca dupa ce m-a inculpat nu m-a mai considerat prieten.”

„La un moment dat Kovesi a ajuns sa considere precum ii spun consilierii straini ca noi toti suntem hoti. Sa fim exterminati sa facem loc sirienilor pe aici prin Romania” a acuzat deputatul.

Deputatul PRU a refuzat sa dea mai multe informatii in legatura cu dosarul in care a fost audiat si a zis ca e treaba procurorilor sa isi desfasoare ancheta si ca el a spus absolut toate informatiile pe care le detinea.

„Haideti sa ii lasam pe procurorii de la DIICOT sa afle, sunt in mijlocul anchetei, daca ne apucam sa vorbim la televizor cred ca este o incurcatura pe care o facem si cu toata deschiderea mea am o limita, fac un efort de a ma deschide si de a prezenta opiniei publice ca nu fac lucruri rele in societate, dar nu pot da detalii” a precizat Ghita.

„Au exista astfel de intrebari si despre emailul [email protected], dar mai multe lucruri nu va spun” a afirmat acesta. „Sa spuna acei jurnalisti procurorilor daca de pe acea adresa s-au mai scurs informatii din dosare” a cerut Ghita.

Intrebat daca se poate prin calitatea sa de fost expert IT sa afle cine e spatele unui mail, acesta a precizat „nu e simplu sa afli adresa cucuveaua mov, dar repet nu este simplu, mailul este pe gmail, la o investigatie serioasa astfel de informatie va fi usor detectabila, un mail are o ruta, exista o functie”.
Adauga un comentariu