Local

Altex a pierdut procesul cu OPC-ul dupa ce a umilit un client din Iasi

Publicat: 11 dec. 2014
1

@ Unul dintre cele mai importante magazine de electronice si electrocasnice din Romania a fost invins in instanta de OPC @ Firma a fost amendata de comisarii din cadrul institutiei dupa ce un client a depus o reclamatie @ Acesta nu a folosit timp de doi ani un aparat foto cumparat de la Altex

Altex Romania a depus o plangere impotriva institutiei dupa ce a fost amendata de catre comisarii CJPC. Judecatorii din Iasi au respins, ca fiind neintemeiata, plangerea facuta de catre reprezentantii magazinului impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei incheiat de inspectori. Judecatorii au stabilit ca institutia de control a procedat in mod legal si temeinic la aplicarea sanctiunii, astfel ca a dat castig de cauza Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi. Sanctiunea a fost aplicata in urma unei reclamatii a unui consumator iesean. Verificand plangerea, comisarii CJPC Iasi au retinut ca acel consumator era indreptatit sa solicite restituirea sumei achitate sau inlocuirea produsului cu unul similar, respectiv un aparat foto. Astfel, a fost aplicata o amenda in cuantum de 5.000 lei si a fost dispusa masura ca operatorul economic sa inlocuiasca aparatul de fotografiat cu un produs similar sau sa ii restituie consumatorului pretul achitat. Societatea poate sa faca apel.

De 8 ori in service

Ieseanul a cumparat un aparat foto de la magazinul Altex in urma cu trei ani. Nu l-a putut folosi pentru ca s-a stricat dupa putin timp dupa ce l-a cumparat si a fost nevoit sa il repare. A asteptat doi ani ca firma sa-i repare aparatul foto marca Nikon S9100 in valoare de 1.399.90 lei. La putin timp dupa ce a incercat sa-l utilizeze, au aparut o serie de defectiuni. A anuntat reprezentantii magazinului Altex, fiind in perioada de garantie a produsului, care l-au directionat catre un service unde aparatul putea fi reparat. Insa, dupa ce o defectiune era solutionata, aparea alta. Astfel, aparatul a fost dus in service de 8 ori. Ieseanul a fost plimbat la service timp de aproape doi ani, insa nu a primit unul in schimb sau suma pe care a platit-o pentru aparat.

Citeste si: Un iesean a fost umilit in ultimul hal de angajatii de la Altex. Vezi motivul

In cele din urma, a fost anuntat de catre reprezentantii Altex ca poate sa ridice aparatul, insa in momentul in care l-a deschis, si-a dat seama ca aparatul era in aceeasi stare in care fusese adus ultima oara. Produsul a fost trimis in service pentru a opta oara, insa nici de aceasta data nu a fost recunoscuta deficienta reclamata. Ba mai mult, angajatii din service au spus ca eroarea care este una normala, apare la un anumit numar de utilizari, putand sa dispara dupa inchideri si deschideri repetate ala aparatului. Ieseanul s-a hotarat sa depuna reclamatie la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi, cerand comisarilor sa verifice modul in care operatorul economic respecta legislatia si a atasat fotografii cu eroarea care aparea pe ecranul aparatului.
Adauga un comentariu