Local

Alte cai de rulare a tramvaielor din Iasi vor fi modernizate

Publicat: 27 nov. 2015
1

Autoritatile din administratia publica locala au in plan, pentru viitorul apropiat, sa modernizeze si alte zone de circulatie pentru tramvaie. Cel mai important proiect se refera la modernizarile care sunt necesare pentru linia care duce spre Tutora, pentru acesta fiind deja semnat contractul de proiectare in valoare de circa o suta mii lei.

Reabilitarea caii de rulare pentru tramvaie se va realiza si pe alte portiuni din Iasi, recent fiind aprobat si proiectul pentru modernizarea liniilor de tramvai pe tronsonul Bucsinescu – Bulevardul Tudor Vladimirescu – Calea Chisinaului. Lucrarea presupune schimbarea sinelor de tramvai pe o lungime de 1,22 km cale dubla, modernizarea carosabilului si inlocuirea retelei de cabluri necesare pentru transportul electric.

De asemenea, ar urma ca sinele pana in zona Rond Dancu sa fie imbunatatite, inclusiv cu refacerea tramei stradale. Proiectul cuprinde reabilitarea mai multor strazi si a liniei de tramvai, precum si reabilitare pod Ciurchi II si pod Aurel Vlaicu. Asta ar insemna circa 1,5 km de linie dubla cale tramvai. Aproape 90 de milioane de lei ar trebui investite in calea de rulare a vagoanelor, cat si in modernizarea unor artere apropiate, dupa estimarile edililor, care urmaresc absorbtia fondurilor europene pentru finantarea acestui proiect.
Adauga un comentariu