National

Alina Gorghiu joaca la cacealma: Oricine are vreo suspiciune ca este ceva nelegal in vreun demers al meu, sa sesizeze organele abilitate

Publicat: 31 mart. 2015
1

Senatorul Dan Sova a iscat o adevarata dezbatere in jurul co-presedintelui PNL, Alina Gorghiu. Numele acesteia apare in referatul intocmit de procurori in cazul Sova, pentru firma de avocatura ”Gorghiu& Pop si asociatii” a reprezentat Electrica, in relatia cu Turceniul, reprezentat de firma de avocatura a lui Sova.

Alina Gorghiu a replicat rapid si a spus ca ea nu mai era in firma ”Gorghiu&Pop si asociatii”, in momentul de care vorbeste Dan Sova.

Marti, co-presedintele PNL Alina Gorghiu vine cu noi precizari in acest caz, afirmand totodata ca nu are angoasele premierului Ponta cand vine vorba de justitie. Gorghiu mai spune ca s-a retras din firma mentionata pentru ca nu avea resurse financiare sa participe la majorarea de capital si declara ca oricine are vreo suspiciune ca este ceva nelegal in vreun demers al sau poate sesiza organele abilitate.

Citeste si Protest impotriva Alinei Gorghiu in fata sediului PNL

“Am auzit atatea calomnii zilele acestea, cat sa-mi fie suficiente pentru un an intreg, dar nu as schimba cu nimic atitudinea in cazul Sova, daca ar fi sa o iau de la inceput.

E o lista completa de acuzatii, pe care Ponta si propaganda PSD mi le aduc, de la faptul ca sunt din Curtea de Arges, ca am fost timp de cateva luni asociata intr-o firma cu nepotul unui primar, firma din care, asa cum am mai explicat de multe ori, m-am si retras, pentru ca nu aveam resurse sa particip la majorarea de capital, ca am fost consilier la AVAS, ca am luat spaga pentru semnarea unui proiect de lege, ca am doua mandate de deputat, ca sunt mediator si, mai ales, ca sunt copresedinte PNL…

Acum, punctual la insinuarile unora sau altora, vreau sa va precizez ca un consilier din AVAS nu are atributii de serviciu in acordarea contractelor pe care le incheie institutia. De altfel, niciun consilier, din nicio institutie nu are astfel de atributii.

Citeste si Gorghiu se jura ca nu FURA, dar a fost PRINSA cu rata-n gura

Declaratiile mele de avere din anii 2008 si 2009 sunt relevante, pentru ca se refera la anii fiscali anteriori si dovedesc fara nicio urma de indoiala ca nu am avut niciun venit din activitatea firmei de avocatura si nu am beneficiat de pe urma acestor contracte.

Celor care speculeaza ca as fi putut influenta atribuirea unui contract pe considerente politice, le reamintesc ca, din ianuarie 2009, an in care societatea de avocatura a mai semnat alte cateva contracte cu AVAS, conducerea Agentiei a fost preluata de noua putere PDL-PSD, data fiind instalarea primului guvern Boc, in decembrie 2008.

Astfel incat, in martie 2009, cand societatea a mai incheiat doua contracte cu AVAS, presedinte al agentiei era membru PSD.

La acea data, nu mai eram de patru luni consilierul presedintelui AVAS, ci deputat PNL de Opozitie.

Inteleg dezamagirea unora, instalata exact dupa momentul in care PNL a fost ferm in privinta votului la senatorul PSD, Dan Sova si a votat in favoarea cererilor Justitiei.

Citeste si Alina Gorghiu, ironizata de Victor Ciutacu

Ii asigur insa si pe ei, ca pe toti parlamentarii aflati intr-o situatie similara domnului senator Sova, ca nu este o vendeta politica, ci o confruntare intre mentalitati si asumarea unui parcurs politic diferit.

PNL nu se va abate de la acest drum, pe care si l-a asumat, si a inteles ca alegatorii vor altfel de politica, in care criteriile de integritate sunt prioritare.

Oricine are vreo suspiciune ca este ceva nelegal in vreun demers al meu, are oricand posibilitatea sa sesizeze organele abilitate sa cerceteze. Va asigur ca eu nu am angoasele domnului Ponta cand vine vorba de justitie”, spune Alina Gorghiu.
Adauga un comentariu