National

Alina Bica a intervenit in dosarele lui Tender si Videanu

Publicat: 04 feb. 2015
1
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) arata ca procurorul sef DIICOT, Alina Bica, a intervenit in dosarele lui Adriean Videanu si Ovidiu Tender. In urma punerii unui sechestru asigurator asupra unui numar de 80 de actiuni detinute de o firma care ii apartinea lui Adriean Videanu, acesta a intervenit la procurorul sef Alina Bica pentru a-l ajuta sa scape de sechestru. Procurorul sef DIICOT a intervenit la data de 25 februarie 2014, printr-o ordonanta, si a dispus cu incalcarea prevederilor legale de competenta, admiterea ridicarii sechestrului asigurator. 
Cu ajutorul primit din partea sefei DIICOT, Adriean Videanu a instrainat actiunile prin persoane interpuse si a reusit sa se sustraga de la acoperirea prejudiciului in valoare de 11 milioane de dolari. Adriean Videanu este anchetat pentru subminarea economiei nationale in dosarul ROMGAZ impreuna cu alti inculpati, printre care Ioan Niculae si Varujan Vosganian, acesta din urma fiind protejat de colegii sai parlamentari, care s-au opus ridicarii imunitatii.  
Ovidiu Tender a fost anchetat de Alina Bica in dosarul Carom Onesti, cunoscut si ca celebrul Dosar RAFO. Ovidiu Tender  a intervenit la Alina Bica pentru a formula o aparare favorabila. Sefa a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata, pentru ca Ovidiu Tender sa nu primeasca o pedeapsa cu executare in regim de detentie. Practic, Alina Bica in calitate de sef DIICOT, a facut eforturi considerabile pentru a-l salva de puscarie pe Ovidiu Tender. Pentru serviciile sale Alina Bica, a primit o serie de beneficii financiare si i-a solicitat lui Ovidiu Tender sa-l angajeze pe Mihailescu Ionut Florentin la una dintre firmele sale. Alina Bica a primit un teren caruia i-a ascuns provenienta trecandu-l pe numele altei persoane, arata presalibera.net.Adauga un comentariu