National

Alina Bica a fost SUSPENDATA din functia de procuror al Parchetului General

Publicat: 16 dec. 2014
1
Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost suspendata, marti, din functia de procuror al Parchetului general, in urma hotararii luate de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, ca urmare a trimiterii sale in judecata in dosarul despagubirilor, pentru un teren supraevaluat, informeaza Mediafax.

Citeste si: Ioan Niculae NEAGA conexiunea sa cu fosta sefa DIICOT: „Nu am cunoscut-o, nu am luat legatura cu ea”

„In sedinta din data de 16 decembrie 2014, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat suspendarea din functie a doamnei Alina Mihaela Bica, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si ca urmare a trimiterii in judecata pentru savarsirea, cu intentie, a unor infractiuni, incepand cu data de 16 decembrie 2014. Hotararea Sectiei pentru procurori a Consiliului a fost luata in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si art. 62 alin. (1) lit. a) si alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare”, informeaza CSM.
Totodata, in 24 noiembrie, presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind eliberare din functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a Alinei Bica, in urma demisiei acesteia din functie.
Sursa: realitatea.netAdauga un comentariu