Magazin

Alimentele care te fac FERICIT! Ultimele studii arata ca..

Publicat: 30 aug. 2016
1
In urma unui studiu s-a aratat ca datorita substantelor pe care le contin, unele alimente ne induc o stare de fericire dupa ce le consumam.
Bananele
Faptul ca banalele sunt o importanta sursa de potasiu este posibil sa nu mai reprezinte o noutate pentru multa lume, dar putini sunt cei care stiu ca aceste fructe contin si triptofan, o substanta chimica a creierului care ajuta la reglarea starii de spirit.
Quinoa
Daca nu ai incercat pana azi aceste cereale, acum ai cel mai bun motiv sa consumi quinoa. Cercetatorii au descoperit ca flavanoidele care se gasesc in quinoa au efect anti-depresiv, potrivit unui studiu realizat in anul 2010.
Stridiile
Legatura dintre starile de anxietate si nivelul scazut de zinc nu trebuie ignorata. De aceea este indicat consumul de alimente bogate in zinc, pentru a-ti ridica moralul. Intre acestea se numara si gustoasele stridii, asa ca ai motivul cel mai bun sa te rasfeti putin.
Ciocolata neagra
Majoritatea femeilor adora ciocolata si nici nu e de mirare. Mai mult decat faptul ca este o importanta sursa de antioxidanti, s-a descoperit faptul ca ciocolata neagra ajuta la reducerea cortizol-ului, hormonul stresului, potrivit unui studiu publicat de Journal of Proteome ResarchAdauga un comentariu