Eveniment-Social

Alesii liberali tin cu dintii de indemnizatia de consilier

Publicat: 18 iul. 2012
1

Criza economica existenta pare sa-i fi afectat destul de grav pe consilierii PNL din cadrul Consiliului Local Municipal. Ieri, incepand cu ora 14.30, a avut loc sedinta ordinara a CL, iar pe ordinea de zi au existat 28 proiecte de hotarare. Unul dintre acestea i-a ravasit pe liberali. Este vorba despre proiectul de hotarare cu privire la premierea elevilor din municipiul Pascani care au absolvit examenul de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2012, cu media 10. Primarul Dumitru Pantazi a propus sa aloce 1000 lei pentru fiecare dintre cele doua eleve. In plenul sedintei, fostul administrator public, actualul consilier PNL, Dorin Nechifor, a venit cu propunerea sa se aloce de la bugetul local cate 2000 lei de elev, pe motiv ca suma propusa este prea mica. Primarul Dumitru Pantazi i-a explicat faptul ca bugetul local este destul de auster, lucru stiut si de el mai ales ca timp de patru ani de zile a facut parte din fosta conducere, si ca eventual s-ar putea, pe langa suma propusa, sa se aloce restul dorit de bani prin sponsorizarea a cate 100 lei din indemnizatia tuturor consilierilor locali.
„Felicit profesorii, parintii care s-au ocupat de acesti copii. La Iasi nu li s-au dat bani, ci diplome si carti. Eu, va spun sincer ca am sponsorizat o eleva din Pascani cu suma de 1000 lei pentru ca a luat 10 pe linie la examenul de capacitate. Daca se vrea neaparat, sa se dea sponsorizari si de 5000 lei. Nu am nimic impotriva. Dar se stie prea bine ce buget s-a lasat la Primarie de fosta conducere. Vad ca aceasta propunere vine din partea d-lui Nechifor care a gestionat bugetul patru ani de zile si stie ce a lasat in urma. Situatia este mai dezastruoasa decat am anticipat cand am ajuns la Primarie. Sunt facute cheltuieli de zeci de miliarde (lei vechi – n.r.) pe bunuri care efectiv nu folosesc la nimic. Eu vin cu propunerea ca fiecare consilier sa dea cate 100 lei pentru acesti copii, si asa ajungem la suma dorita”, a precizat in plen primarul Dumitru Pantazi.

In barca PNL, se preciza deja faptul ca ar trebui sa se supuna la vot varianta lui Dorin Nechifor, adica alocarea de la buget a banilor si nicidecum din buzunarul consilierilor. Singurul liberal care s-a abtinut de la vot si s-a aratat oarecum deranjat de decizia colegilor sai a fost consilierul PNL, Marius Pintilie. Acesta a votat impotriva deciziei colegilor sai atunci cand s-a supus la vot propunerea, fiind de acord cu cea de a doua decizie. Ca urmare, a ramas ca cele doua tinere, una dintre ele fiind fiica consilierului local PSD, Eduard Dumea, sa fie premiate cu cate 2000 lei. Unii consilieri locali se intrebau daca ceilalti consilieri PNL vor fi de acord sa cedeze suma de 100 lei din indemnizatie.
Adauga un comentariu