International

ALERTA MAXIMA. Statele Unite mobilizeaza toate resursele disponibile in CRIZA EBOLA

Publicat: 07 aug. 2014
1
Autoritatile sanitare americane au ridicat ieri alerta sanitara la nivelul 1, cel mai mare, pentru a raspunde mai eficient epidemiei de Ebola. Aceasta decizie raspunde la „propagarea virusului Ebola in Nigeria si la potentialul risc de a afecta multe vieti”. Masura a fost luata dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat 932 de morti din totalul de 1.711 de cazuri in cadrul acestei epidemii fara precedent, care afecteaza in special trei tari din Africa de Vest, potrivit unei estimari din 4 august, a anuntat miercuri CDC.
„Este pentru prima data din 2009 cand aceasta alerta maxima a fost declansata. Aceasta activare ne permite sa mobilizam resursele in toata agentia pentru a raspunde crizei. Este pentru prima data din 2009 cand aceasta alerta maxima a fost declansata. Ea a fost instituita la acea vreme pentru pandemia de gripa H1N1” legate de Ebola, a explicat Tom Skinner, un purtator de cuvant al Centrului american pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC).
Sierra Leone, Liberia si Guineea sunt tarile cele mai afectate. In Nigeria, unde exista temeri privind propagarea epidemiei, sunt noua cazuri suspecte si un deces, precizeaza CDC pe site-ul sau de Internet. Misionara americana Nancy Writebol, infectata cu virusul in Africa si ajunsa marti la Atlanta pentru a primi ingrijiri medicale in carantina intr-un spital echipat special, a primit a treia doza dintr-un tratament experimental. Doctorul Kent Brantly, contaminat tot in Liberia si repatriat in Statele Unite sambata, a fost tratat, de asemenea, cu acest ser nou, care nu a mai fost testat pe oameni pana in prezent.
Acest tratament ar explica ameliorarea starii lor de sanatate, considerata inca grava la sfarsitul saptamanii trecute. Un medic care i-a administrat prima doza in Africa doctorului Brantly a vorbit despre tratamentul „miraculos” care a atenuat simptomele intr-o ora. Presedintele Barack Obama a considerat miercuri ca este „prematur” ca medicamentul experimental sa fie trimis in Africa. Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului american de alergii si boli infectioase (NIAID), a recunoscut marti ca serul are „o oarecare eficienta, dar doar la doi pacienti” in acest stadiu, potrivit mediafax.ro.Adauga un comentariu