Magazin

Alerta maxima! Pretul pentru cacao creste din cauza epidemiei de Ebola

Publicat: 16 oct. 2014
1

Grupul elvetian Nestle se pregateste sa faca fata impactului epidemiei de Ebola din Africa de Vest, in conditiile in care pretul pentru cacao creste din cauza temerilor ca boala ar putea ajunge si in Coasta de Fildes, sursa a circa 40% din cacaua produsa la nivel mondial, informeaza Bloomberg.

Potrivit directorului general Paul Bulcke, Nestle este in alerta maxima chiar daca grupul nu are fabrici in cele mai afectate trei state, Sierra Leone, Liberia si Guinea. El a precizat ca nu este necesara retragerea angajatilor din regiune.

Citeste si EBOLA pe intelesul tuturor. Cum se TRANSMITE si cum se MANIFESTA – VIDEO

Coasta de Fildes este pe o lista de 13 state carora Organizatia Mondiala a Sanatatii le-a cerut saptamana trecuta sa fie pregatite pentru cazuri de Ebola, pentru a se asigura ca epidemia nu se raspandeste.

La inceputul acestei saptamani, producatorul elvetian de alimente a oferit cel putin 100.000 de franci elvetieni Federatiei Internationale a Crucii Rosii si organizatiei Caritas, pentru combaterea Ebola.

„Cel mai bun lucru este sa fii in alerta, siguranta oamenilor sa fie prioritara, si sa iti continui activitatea, ceea ce creeaza stabilitate. Daca s-ar inchide dintr-o data toate fabricile din Africa, s-ar crea mai multa panica. O alta prioritate trebuie sa fie prevenirea raspandirii panicii”, a spus Bulcke.

Citeste si ALERTA. Avion cu 190 de persoane OPRIT la Madrid. Un pasager este suspectat de Ebola

Nestle a anticipat joi ca trimestrul patru va fi dificil pentru companie, unul dintre motive fiind epidemia de Ebola, alaturi de tulburarile politice din Asia si cresterea preturilor materiilor prime.

In ultima luna, pretul contractelor futures pentru cacao a crescut cu 16%.

Bulcke a aratat ca daca virusul va ajunge in Gana si Coasta de Fildes, ar avea un impact major.

Citeste si Epidemia de Ebola, cea mai grava URGENTA SANITARA

El a specificat faptul ca Nestle a luat masuri ce vor avea efecte si in prima parte a anului viitor, pentru a se proteja de cresterea pretului pentru cacao.

Nestle are opt fabrici in diviza din Africa Centrala si de Vest, care are sediul in Accra, Gana.
Adauga un comentariu